Retro diversen

Retro: Aantrekkelijk raceprogramma bij British Race Festival

cortina

Na enkele jaren van afwezigheid, keert het British Race Festival dit najaar terug op Circuit Park Zandvoort. In het weekend van 3 en 4 oktober zal het Zandvoortse racecircuit in het teken staan van "the best of British Motorsport". Verschillende demonstraties worden daarbij afgewisseld met een raceprogramma met Britse racewagens. Gelijktijdig met het British Race Festival zal ook de 'Vintage Revival Zandvoort' plaatsvinden. De website www.britishracefestival.nl is inmiddels online. De eerste versie van het tijdschema is ook hier te vinden.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

Let's race!
Geen British Race Festival zonder het hoofdingrediënt waar de Britse autowereld om bekend staat: racen! Het tweedaagse evenement verwelkomt een aantal raceklassen waarin de Britse motorsport de hoofdrol heeft. Zo kan het publiek genieten van de All British Historic serie, die open staat voor Britse toerwagens en GT's uit de periode 1947 t/m 1965. De overheerlijke gevechten tussen de uitdagende Lotus Cortina, rappe Morris Cooper S en bijzondere Jaguar E-Type keren daarmee terug op Circuit Park Zandvoort.

mini

Mini aanwezig voor maximaal racespektakel
Spectaculair worden de wedstrijden van de Mini Seven Racing Club die een speciale Zandvoort Trophy-wedstrijd zal organiseren tijdens het British Race Festival. Een veld vol kleine, maar zeer felle en snelle Mini Coopers zal op het Zandvoortse asfalt in actie komen. De race is ook open voor Mini's uit Nederland, België en Duitsland, bijvoorbeeld voor de Mini's uit de populaire Kampf der Zwerge.

Youngtimers strijden om de zege
Een serie die veel aandacht zal trekken is de Company Box Youngtimer Touring Car Challenge. Deze serie, met coureurs uit maar liefst negen verschillende landen, zal met een sterk deelnemersveld afreizen naar Zandvoort. Verwacht daarbij Britse Youngtimers als de Ford Escort, Rover Vitesse, Lotus Esprit, Ford Sierra en MG Metro. Maar ook andere snelle Youngtimers zullen zich in de strijd mengen. Daarnaast is de Historic Monoposto Racing serie, met een indrukwekkende grid vol verschillende formulewagens 'ready to race'.

Britse en vintage automobielen verzamelen op Zandvoort
Het British Race Festival wordt georganiseerd door Circuit Park Zandvoort in samenwerking met Classic Wings & Wheels-organisator Henk Janus en Jeroen Hunfeld van de Lions Club Zandvoort. Daarnaast is ook de Dutch Vintage & Sports Car Club (DVSCC) in de organisatie vertegenwoordigd. De DVSCC geniet in Nederland bekendheid dankzij verschillende meetings met bijzondere Pre-War bolides. Binnen het British Race Festival zal de DVSCC de "Vintage Revival Zandvoort" organiseren, waarbij de meest unieke vooroorlogse auto's uit verschillende Europese landen op Circuit Park Zandvoort bij elkaar komen.

Bezoek de website
De speciale website van het British Race Festival is online en is voorzien van actuele informatie. Geïnteresseerden kunnen zich via www.britishracefestival.nl nu reeds aanmelden voor de nieuwsbrieven. Merkenclubs met Britse auto's en mensen met specifieke vragen, kunnen contact opnemen via info@britishracefestival.nl. Tevens is een voorlopig tijdschema op de website beschikbaar.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet