Goodwood

Retro: 73rd Members’ Meeting: Groeten uit Goodwood


73mm-sat-97

Toen was het de beurt aan David Hart en zijn Lola T70 Spyder.

73mm-sat-103

"David voelt zich altijd een beetje nerveus in de Lola", zei Harts monteur Kurt van der Hoek (links). "Maar hij had er deze keer meteen een goed gevoel bij. En in de race is hij sowieso altijd beter dan in de kwalificatie." Kurts collega Harold App kijken we op de rug.

73mm-sat-100

Hart zelf bracht toch enige nuance aan. "Of het goed ging? Niet als ik zesde train. Het is de eerste keer in lange tijd dat ik weer een beetje kan knallen met dit ding. Het is nog een beetje wennen."

73mm-sat-104

73mm-sat-105

Tegenstanders van Hart: Chris Jolly en Alex Buncombe.

73mm-sat-106

Jan Gijzen kwam met de Lotus 30 van Sportscar Centre, bestuurd door zijn goede Belgische vriend Anthony Schrauwen (die net achter hem staat). "We gaan niet voor de prijzen, we maken er gewoon een mooi weekend van", aldus Gijzen. "Gezelligheid primeert", vulde Schrauwen op z'n Zuid-Nederlands aan.

73mm-sat-114

Tony Sinclair geeft het signaal dat de Chevrolet-motor van zijn Lola T70 Spyder een zwiep mag krijgen.

73mm-sat-128

Hart decoreerde de Lola in de training met fraaie rode striping. "Ja, ze hadden opeens de chicane iets smaller gemaakt." En tegen Kurt van der Hoek, die de strepen aan het wegpoetsen was. "Je moet de rode Turtle Wax pakken. Rood haal je met rood weg, hè?"

73mm-sat-116

73mm-sat-118

In de Group C-demo zagen we volop bekende gezichten, zoals Michael Lyons (in de Gebhardt C91) en Andy Wallace (in de Jaguar die hij destijds met Jan Lammers deelde). Wallace triomfeerde de dag erna in de race voor toerwagens uit de jaren zestig, door in de laatste ronde Richard Meins' Austin A40 te verschalken.

73mm-sun-12

Daar had hij behoorlijk schik in!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet