BOSS GP

BOSS GP naar Gamma Racing Day. Meer Formule 1 dan ooit

rbr2014-57

BOSS GP, één van de meest spectaculaire en snelste raceklassen in Europa, komt in het eerste weekend van augustus in actie op het TT Circuit ASSEN tijdens de jaarlijkse GAMMA Racing Day. Onder het motto van BOSS GP, 'Feel the Power', worden bezoekers van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa getrakteerd op een strijd tussen een ongekend groot aantal zeldzame bolides uit Formule 1, GP2, Champ Car en Indy Car Series. Nog nooit eerder kwamen zoveel Formule 1-auto's in actie op GAMMA's GRATIS racedag!

Tekst en foto's: PR

mugello web-184

In de 'Big Open Singe Seaters' klasse staan uiterst kostbare bolides aan de start, waarvan sommige nog maar enkele jaren geleden deel uitmaakten van het FIA Formule 1-wereldkampioenschap. De prestaties van deze auto's zijn verbluffend! Ex-Formule 1-bolides met de gillende V10-motor, 'huilende' V8 GP2 en Champ Car bolides, auto's uit de World Series by Renault, Nissan V6 en F3000 én bij sommige races zelfs een vlammenspuwend F1-beest uit het legendarische 'turbo-tijdperk' uit de jaren '80. BossGP is een unieke serie in de internationale autosport die het de fans mogelijk maakt om de voorheen onbereikbare prototypes uit de hoogste autosportregionen van dichtbij te ervaren.

hockenheim2014-131

BOSS GP kent 3 categorieën. In de 'Open' categorie starten Formule 1-auto's en vergelijkbare bolides met bouwjaren vanaf 1997. In de 'Formula' categorie wordt geracet met F1-bolides actief van 1992 tot 1996 en auto's uit recente GP2, Champ Car en Indy Car series. De 'Master' categorie kent een startveld met auto's uit F1 en Indy Car actief tot 1991, F3000, Nissan V6 en World Series by Renault.

Met de races tijdens de GAMMA Racing Day wordt Assen toegevoegd aan een kalender met louter beroemde en historische racecircuits, waaronder Paul Ricard, Hockenheim, Zolder, Monza en Brno.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet