Racing Shows

Racing shows: 85th International Geneva Motor Show 5 t/m 15 maart 2015

Autosport-NL-Geneva-BVDW-85

Voor elke autofabrikant staat Genève begin maart al jaren in de agenda zwart gedrukt. Dit jaar, de 85ste show sinds 1905, staat in het teken van de terugkeer van bijzondere merken als Borghward, Giugiaro en Lagonda. Maar ook in het teken dat zij als autofabrikant mogen laten zien waar ze toe in staat zijn!

Tekst en foto's: Bob van der Wolf

Op dit moment wordt in Genève het jaarlijks autofeest georganiseerd waarbij (bijna) elke autofabrikant zich van zijn beste kant laat zien. De conceptmodellen kunnen niet extravert genoeg zijn. Over elk model valt zeker wat te zeggen, maar het blijft een kwestie van 'smaak'. Bij de één een zucht van opluchting wanneer het doek van de auto, door een paar veel te knappe dames, wordt weggetrokken. Bij de ander 'een snik', omdat het toch wel tegenvalt in het echt. De verrassingen zijn tegenwoordig van te voren al 'tactisch' gelekt of gewoon bekend gemaakt. Maar een goede indruk van een nieuwe auto krijg je natuurlijk pas als je hem in het echt bewonderd.

Autosport NL Geneva BVDW-31
Ruim overzicht van de beursvloer van de 85th International Geneva Motor Show.

Autosport NL Geneva BVDW-6
Het doek wordt van de Ferrari 488 GTB getrokken. Gelukkig had elke fotograaf een goed plekje.

Autosport NL Geneva BVDW-7
De Ferrari 488 GTB inclusief alle "zware" mannen van Ferrari inclusief Sergio Marchionne.

Goed om te zien en te horen is dat er weer geïnvesteerd wordt in juist dit soort (studie)modellen. De afgelopen jaren was de crisis ook te voelen op een belangrijke autobeurs als Genève. Duurzaamheid, CO2 en 'groen' waren belangrijke thema's. Nu zie je dat 'groene' auto's een onderdeel van het standaard leveringsprogamma zijn geworden en het daar niet meer alleen om draait. We mogen weer een beetje gek doen, denkt menig autofabrikant, want wat staan er weer absurde concepten en te gekke sportwagens. We mogen weer 'out of the box' denken en doen.

Autosport NL Geneva BVDW-42
Italdesign Giugiaro GEA met werkelijk enorme 26 inch 60 spaak wielen. Ik heb ze nog niet nageteld.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet