Retro

Retro 1989: Eerste races op nieuwe interim circuit. Wie het weet mag het zeggen

Winst voor Fred Krab in de Groep N-race
Wegens het samenvallen met de 24-uur van Francorchamps telde de groep N-race niet mee voor het kampioenschap. Beide Marlboro-BMW's stonden op de eerste rij met daarachter de Mercedes van Arthur van Dedem en de Sierra Cosworth van Ger van Krimpen. Dit viertal nam al direct een voorsprong op de rest en vocht een groot deel van de race een boeiende strijd uit. Fred Krab en Klaas Visser gaven elkaar geen duimbreed toe, terwijl Van Krimpen nog even de kat uit de boom keek.


480 ger-van-krimpen
Ger van Krimpen voor de beide BMW's van Fred Krab en Klaas Visser.


Gedurende enkele ronden reed de Sierra aan de leiding, maar daarna nam Krab weer de kop over om die niet meer af te staan. Visser zag een zekere derde plaats in rook opgaan doordat zijn motor de geest gaf. Van Dedem werd daardoor derde, zonder overigens een bedreiging te hebben gevormd voor de kopposities. Paul van Splunteren (Alfa Romeo) en Berend Oeberius Kaprteijn (Suzuki) wonnen onbedreigd en weinig verrassend hun klasse.

480 berend
Het moet gek gaan, wil Berend Oeberius Kapteijn zijn Suzuki Swift niet naar de titel sturen.

480 alfa-start

Patrick Huisman wint zijn derde opeenvolgende race bij de Squadra Bianca
Peter Gerhards zette de snelste tijd neer in de training, mede doordat Patrick Huisman het met een oude motor moest doen. Toch nam Huisman na de start het initiatief, daarbij op de hielen gezeten door Gerhards, Alex van der Lof en Anton Mets.

480 squadra-bos-uit
Gestrande Alfa's zorgden voor een flink oliespoor op de baan.


Maar de achtervolgers konden de hele race niets uitrichten tegen Huisman, die zijn derde opeenvolgende overwinning behaalde. Gerhards kwam op de streep ruim 4 seconden tekort en wist nog juist Van der Lof achter zich te houden. Huub Vermeulen reed zijn eerste race dit jaar, startte in het middenveld en werkte zich indrukwekkend op naar een vierde plaats, waarbij hij de snelste ronde neerzette.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet