Racing Shows

Racing Shows: Stille Formule 1 snelheid in Maastricht. Interclassics breidt uit naar Brussels Expo


2015 Jaguar XJR 8
Tegenwoordig in het bezit van het Louwman museum. De Jaguar XJR8 waarmee Jan Lammers samen met Johnny Dumfries en Andy Wallace n 1988 de 24U van Le Mans op zijn naam schreef.

80 Jaar Jaguar
Op het themagedeelte Jaguar is de Jaguar XKD 606 D Type het absolute pronkstuk. Deze auto won in 1957 de 24U van Le Mans. Daarnaast natuurlijk ook de beroemde TWR XJR8 waarmee Jan Lammers samen met Johnny Dumfries en Andy Wallace de 24U van Le Mans op zijn naam schreef. Ook zagen wij een erg unieke Jaguar MKII Stationcar. Ooit bedoeld als servicewagen bij rallyes..........

IMG 7547
De prachtige Mercedes C63 AMG waarmee Henk Vuik in de Supercarchallenge gaat uitkomen.

Moderne autosport
Ook viel er nog een stukje moderne autosport te bewonderen. Henk Vuik presenteerde zijn Romeo Ferraris C63 AMG Mercedes waarmee hij in de Supcarchallenge gaat uitkomen. En toch is dit ook wel een bijzondere historische auto. Vorig jaar diende deze bolide in de V8 Eurosprint als reserveauto. Het is de auto waarmee de Italiaanse Michaela Cerruti in 2011 op Monza alle mannen te snel af was. Evenals in voorgaande jaren is de 22e editie van de Interclassics weer een absolute kwaliteitsbeurs waarvan de organisatoren er elk jaar toch weer in slagen om zichzelf te overtreffen.

En uiteraard maakten we natuurlijk een kleine fotografische rondgang.

Grand Prix Classics

2015 F2 Ferrari

Deze unieke Ferrari F340 kwam slechts twee keer in de F1 historie in actie met o.a Alberto Ascari aan het stuur. De auto was onvoldoende competitief.

2015 Ferrari F2
Een blik in de spartaanse Ferrari F1 cockpit uit 1950. In 65 jaar is er heel veel veranderd.

2015 Ferrari F92A cockpit
Aardig verschil met de Alesi cockpit uit 1992 en die oogt nu anno 2015 al erg primitief.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet