Retro

Retro 1989: Coureurs nemen met spektakel afscheid van circuit Zandvoort in oude vorm

480 marlborobocht-in

480 marlboro-bocht

480 tunnel-oost

Toyota Cup
Met John Vos en Jaap van der Ende op de eerste rij was het duidelijk dat de concurrentie wat moest bedenken. Want als dat paar er eenmaal vandoor is, is het pleit beslecht. Vandaar dat Evert Bolderheij er meteen tussen zat. Drie-dik ging het de Gerlachbocht door en het leek te kunnen. Maar Jaap van der Ende nam een te wijde lijn, raakte half in het gras en kwam vertraagd weer de baan opzetten. Auke Meijer kon nog op de remmen maar kreeg een duw van Frans Verschuur en schoof alsnog op de Toyota van Van der Ende. Die raakte aan het slingeren en nam en passant ook de Starlet van Evert Bolderheij mee. De laatste werd midscheeps geramd door de onschuldige Auke Meijer en ook Van der Ende kreeg nog een tik. Meijer was meteen uitgeschakeld, Van der Ende hield het nog een paar ronden vol en Bolderheij stuurde verder met, naar later bleek een gebroken botje in zijn hand. Vos en Henk Colijn profiteerden van de situatie, reden er samen vandoor en Vos won uiteindelijk doordat hij Colijn op het gras drong.

480 aanremmen-panoramabocht

480 panoramabocht

480 zandhappen
Als souvenier nog wat zand uit de Panoramabocht verzamelen.

Sports 2000/Dunlop 2000
Bij de gecombineerde Sports 2000/Dunlop 2000 wedstrijd was er eigenlijk maar één man die ditmaal opviel, natuurlijk de uiteindelijke winnaar Gert Valkenburg, die tweede man Charles Zwolsman op ruim 15 seconden zette.

480 crash-sports
Huib Onderstal en ger Brands gingen er hard af in het Scheivlak.

Hans Ernst werd tenslotte derde nadat de beide Swifts van Huib Onderstal en Ger Brands er in het Scheivlak gezamenlijk uitgegaan waren. Jan Litjens stootte als snelste Dunlop 2000-rijder naar de vierde plaats in het totaalklassement door. Alles bij elkaar een weinig enerverende wedstrijd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet