Retro

Retro 1989: Coureurs nemen met spektakel afscheid van circuit Zandvoort in oude vorm

480 start-clio
Frans Verschuur had de beste start.

Renault 5 Cup
Frans Verschuur had de snelste trainingstijd neergezet en deelde de eerste rij met Raymond Coronel. Diens broer Jip kwam niet verder dan de twaalfde tijd na een probleemvolle training. Verschuur had de beste start en na één ronde was zijn voorsprong op Raymond Coronel, John Postmaa en Frank Caron al behoorlijk.

480 raymond-coronel-panoramabocht
Raymond Coronel door de Panoramabocht

Jip Coronel voegde zich na een sterke inhaalrace al snel bij het leidende vijftal, waarin Raymond naar een vijfde plaats terugviel, achter Jan Scholten. In de derde ronde ging het mis in de Gerlachbocht, waarbij Jan Scholten, Frank Caron en Raymond Coronel in de banden vlogen. De schade was aanzienlijk en de auto's stonden op een dusdanige gevaarlijke plaats, dat de wedstrijdleiding besloot de pace-car op de baan te sturen. Verschuur zag daardoor zijn grote voorsprong tot nul gereduceerd. Bij de herstart nam hij opnieuw de kop, maar ditmaal bouwde hij zijn voorsprong niet uit. Postmaa, Valentin Simons en Jip Coronel maakten de kopgroep compleet en bleven tot aan het einde van de race gewikkeld in een verwoed gevecht. Verschuur bleek met een aantal meters op zijn dashboard in de gevarenzone te rijden en één ronde voor de finish passeerde Postmaa de Nijmegenaar.

480 clio-langzij
Frans Verschuur leek op een overwinning af te stevenen maar de pacecar gooide roet in het eten zodat John Postmaa (17) langzij kon komen om uiteindelijk te winnen.

Zowel in de Tarzan- als de Gerlachbocht kwam Verschuur nog langzij, maar hij moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een derde plaats, achter winnaar Postmaa en Valentin Simons. Jip Coronel finishte vlak daarachter op een vierde plaats, op afstand gevolgd door Didier Defourny. De Belg won het juniorenklassement, waarin Hendrik Jan de Vries en Leen de Groot als tweede en derde eindigden.

480 podium-clio

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet