HARC

Retro: Groeten vanaf de Historische Assen Trophy

E14 HOA 620

Afgelopen weekend was het weer klassieker tijd op het Drentse asfalt van het TT Circuit Assen. Wat een mooi weekend! Let op: één veld met 55 tweewielers, één veld met 55 driewielers en 4 velden met vierwielers. Het kleinste veld telde "maar" 15 auto's. Kom daar maar eens mee in de moderne racerij.

Tekst en foto's: Erik van der Schaaff

E14 HOA 826

Komen mensen hier omdat het zo goedkoop is? Nee, zeker niet, want een seizoen je klassieker aan de gang houden is net zo kostbaar als een moderne Clio of zelfs Porsche GT3. Maar wat is dan de lol aan het racen met die oude dingen?

E14 HOA 288

Het is beleving, je bent verliefd op een auto uit je jeugd of uit je stoutste dromen. Kapitale race auto's die gewoon open en bloot in de paddock staan. Rijders die zelf sleutelen en met collega's overleggen over te gebruiken remblokken of bandenspanning. Hier geen hospitality units met te brede bewakers in slecht passende colbertjes

E14 HOA 758

Voor de oplettende toeschouwer ook leuk om te zien. Oude namen die het racebloed nog steeds in de aderen hebben. Rob Bijster in gesprek met Rien Frankenhout."Ach ik heb een paar jaar met toerwagens gereden" lachte hij bescheiden.

E14 HOA 372

Maar ook lokale held Henk Tappel, tweevoudig Nederlands kampioen in de "kleine toerwagens" in 1998 en 1999, kwam met zijn gele GTV aan de start

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet