Retro diversen

Retro: In memoriam Nigel Stepney en Nigel Vaulkhard

nigelstepney

Vanuit Engeland bereikten ons vandaag de berichten dat Nigel Stepney en Nigel Vaulkhard als gevolg van ongevallen zijn overleden. Nigel Stepney was jarenlang actief in de Formule 1 en de laatste jaren werkzaam bij JRM waar hij werkte aan de Nissan GT-R projecten in GT1 en GT3. Nigel Vaulkhard was mede-oprichter en eigenaar van Bamboo Engineering, het team dat de afgelopen jaren actief was in het WTCC en dit jaar met Aston Martin de overstap maakte naar het FIA WEC.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto Nigel Stepney: JRM

Nigel Stepney (1958) werd afgelopen nacht op de M20 bij Ashford, in het Engelse graafschap Kent, door een vrachtwagen geschept nadat hij zijn auto op de vluchtstrook had geparkeerd en was uitgestapt. Stepney was jarenlang actief in de Formule 1 en werkte achtereenvolgens bij Shadow, Lotus, Benetton en Ferrari. In 2007 kwam zijn carrière vroegtijdig ten einde nadat hij werd veroordeeld voor zijn aandeel in "Spygate", de zaak waarbij vertrouwelijke informatie van Ferrari door McLaren werd bemachtigd en werd gekopieerd.

In 2010 ging Stepney aan de slag bij JRM, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Nissan GT-R. In 2011 wisten JRM coureurs Lucas Luhr en Michael Krumm onder leiding van Stepney de titel in het FIA GT1 World Championship binnen te slepen. Een jaar later stond Stepney aan het hoofd van het FIA WEC project van JRM, om zich vervolgens weer op de ontwikkeling van de GT3-versie van de Nissan GT-R te richten. Stepney laat een vrouw en dochter 

Nigel Vaulkhard werd afgelopen woensdag per helicopter afgevoerd naar het ziekenhuis na een ongeval tijdens het mountainbiken. Hij overleed daar later alsnog aan zijn verwondingen. 

Vaulkhard zette in 2009 samen met Richard Coleman Bamboo Engineering op. Het team reed in 2009 in het BTCC en maakte een jaar later de overstap naar het WTCC. Vorig jaar eindigde het team als tweede in de Yokohama Teams' Trophy en pakte James Nash de titel in de Yokohama Drivers' Trophy. Eerder dit jaar kondigde het team de overstap naar het FIA WEC aan, waar men met een Aston Martin Vantage V8 aan de start staat.

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet