Racing Shows

Racing shows: Het sportnieuws vanuit Genève

140305 Geneve Porsche
De onthulling van de Porsche 919 Hybrid in zijn definitieve kleurenschema was wellicht het voornaamste sportnieuws.

Vanaf morgen zijn de deuren van het Palexpo-tentoonstellingscomplex in de Zwitserse stad Genève geopend voor de 84e aflevering van de jaarlijkse Autosalon, de belangrijkste Europese tentoonstelling van het jaar. In Genève pakken alle merken goed uit, er staan prachtige prototypes en spannende studiemodellen en iedereen die in de branche interessant is, is aanwezig. Zoals ieder jaar maakte ook AUTOSPORT.NL de trip naar het westen van Zwitserland en legde de belangrijkste zaken op sportgebied vast.

Tekst: René de Boer (vanuit Genève, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

140305 Geneve Abt FormuleE

Op de stand van het Duitse bedrijf Abt, bekend als tuner van Audi's en Volkswagens, staat een Formule E-auto, want de onderneming wordt met coureurs Daniel Abt en Lucas Di Grassi actief in dit nieuwe kampioenschap. De naam van de Duitse elektronica-onderneming 'Telefunken' als een van de sponsors ('Funken' betekent namelijk niet alleen 'zenden', maar is ook het Duitse woord voor 'vonken') is voor een serie met elektrisch aangedreven auto's natuurlijk grappig.

140305 Geneve FormuleE Renault

Bij Renault op de stand stond de Formule E-auto die we al kenden van eerdere gelegenheden, ondermeer de IAA in Frankfurt en de ANWB iMobility Challenge op Vliegveld Valkenburg in september vorig jaar.

140305 Geneve Nissan Zeod

Ook elektisch en innovatief: de Nissan Zeod, waarmee het Japanse merk in juni van dit jaar deelneemt aan de 24 Uur van Le Mans.

140305 Geneve McLaren F1

En als retro-tegenhanger een McLaren-Formule 1-auto met enorme achtervleugel in de vroegere McLaren-huiskleur.

140305 Geneve Rebellion

Rebellion is niet alleen een Zwitserse horlogefabrikant, maar ook een Zwitsers raceteam onder leiding van Bart Hayden dat uitkomt in het FIA WEC. Natuurlijk stond de LMP1-Lola-Toyota die het team vorig jaar gebruikte prominent opgesteld op de stand van de Zwitserse automobielclub.

140305 Geneve Corvette

De GTE-versie van de Corvette C7.R maakte eind januari zijn racedebuut tijdens de 'Rolex 24' in Daytona en verschijnt natuurlijk ook in Le Mans aan de start.

140305 Geneve Hyundai

Komend weekeinde vindt de derde ronde van het WK Rally plaats in Mexico, maar in Genève waren er natuurlijk ook wat WK-auto's, of liever gezegd showcars, te zien, zoals hier de Hyundai i20 van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul...

140305 Geneve PoloWRC

...en bij Volkswagen de Polo WRC met het trotse startnummer 1 van regerend wereldkampioen Sébastien Ogier en bijrijder Julien Ingrassia.

140305 Geneve Mazda

De Mazda MX-5 viert dit jaar het kwart-eeuwfeest. Met de compacte roadster kan natuurlijk ook heel leuk geracet worden, zoals dat in ons land al een aantal jaren gebeurt in de Ribank Mazda MaX5 Cup. Mazda heeft in Genève een raceversie van de actuele MX-5 op de stand staan.

140305 Geneve Ford Ranger

Ford toont een offroad-versie van de Ranger.

140305 Geneve MiniXraid

Op de stand van Mini staat de Dakar-winnende auto van X-Raid, hoewel de aanduiding 'Mini' op dit gevaarte natuurlijk nauwelijks meer van toepassing is.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet