Retro diversen

Retro: Gedenkplaquette Pedro Rodriguez onthuld op Norisring

 Onthulling Rodriguez

Op de Norisring in Neurenberg werd vanavond een gedenkplaquette onthuld ter nagedachtenis aan de Mexicaanse autocoureur Pedro Rodriguez, die op 11 juli 1971 op 31-jarige leeftijd op het stratencircuit in de Beierse stad om het leven kwam tijdens een sportwagenrace voor de Interserie.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


"Rodriguez was een van de beste coureurs van zijn tijd", zegt Gernot Leistner, al 47 jaar wedstrijdleider op de Norisring en destijds degene die voor Rodriguez de Ferrari 412 van de Zwitserse coureur Herbert Müller leende, omdat Rodriguez' eigen BRM-sportwagen kapot was. "Zijn crash, een gevolg van een aanrijding bij het inhalen van een langzamere deelnemer, was voor iedereen die erbij was een zware slag. Rodriguez overleed korte tijd later aan zijn verwondingen in het stadsziekenhuis van Neurenberg."

Ongeveer op het punt waar de Mexicaan zijn fatale crash beleefde, op het gedeelte vanuit de Grundig-hairpin naar de S-bocht, is nu een gedenkplaquette aangebracht op initiatief van de Scuderia Rodriguez, een organisatie die zo'n tien jaar geleden in Mexico is opgericht om jonge coureurs te ondersteunen. Het stadsbestuur van Neurenberg verleende ook medewerking aan dit project.

Bij de onthulling waren wedstrijdleider Gernot Leistner van de Motosport Club Nürnberg, Audi-coureur Heinz-Harald Frentzen en vertegenwoordigers van het stadsbestuur en de Scuderia Rodriguez aanwezig.

 Rodriguez plaquette
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet