HARC

Retro: State of Art Historische Zandvoort Trophy viert E-day

480_jaguar-e-type

Op 4 en 5 juni vindt op Circuit Park Zandvoort de State of Art Historische Zandvoort Trophy plaats. Naast het gevarieerde raceprogramma wordt op zondag de vijftigste verjaardag van de Jaguar E-type gevierd. Naar verwachting komen circa 100 E-types naar Circuit Park Zandvoort.

Het raceprogramma van de State of Art Historische Zandvoort Trophy is afwisselend. Aan de start verschijnt onder meer het Techno Challenge NK GT & Touring Cars. Tijdens de eerste races van het seizoen op TT Circuit Assen was Rolph Smulders de snelste met zijn Porsche 911 Carrera RSR.

480_zegers

Acteur en presentator Chris Zegers rijdt in het Techno Challenge NK GT & Touring Cars zijn eerste races met zijn ‘nieuwe’ raceauto: een Porsche 911 E uit 1969.
De MG Competitions maakt zich op voor het tweede raceweekend van het seizoen. Hubertus Carl won op TT Circuit Assen de beide races met zijn Morgan +8.
Het historische VFV-GLPpro kampioenschap bestaat uit gelijkmatigheidwedstrijden, een zo goed als onbekende tak van autosport in Nederland. Niet de snelste rijder wint, maar de deelnemer die de meest constante rondetijden rijdt. Het Duitse kampioenschap staat open voor auto’s van 25 jaar en ouder.

Porsche en Lotus
De Porsche 944 Basic Cup en de Porsche Vrije Klasse zijn ‘oude bekenden’ voor trouwe bezoekers van Circuit Park Zandvoort. Dat geldt niet voor de Lotus on Track Elise Trophy. Dit Britse kampioenschap komt met naar verwachting 30 gelijkwaardige Lotus Elises in actie. Spektakel verzekerd!

Jaguar E-type
Zondag 5 juni is ‘E-day’. De Jaguar Daimler Club Holland verwacht meer dan 100 Jaguar E-types, plus enkele echte E-type racers, D-types en C-types. Er staat uiteraard ook een concours d' élégance voor de jubilaris op het programma. Tijdens de middagpauze komen de E-types op het circuit in actie.

Een toegangskaart voor het hele weekend kost 15 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben, onder begeleiding, gratis toegang. Een parkeerkaart kost zeven euro per dag.

Tijdschema
Zaterdag 4 juni 2011
09:00 - 09:20 Lotus on Track Elise Trophy Free Practice
09:30 - 09:50 Techno Challenge NK GT's & Touring Cars Qualifying
10:00 - 10:20 MG/Triumph Competition Qualifying Race 1
10:30 - 10:50 ADPCR Vrije Klasse en Porsche 944 Basic Cup Qualifying
11:00 - 11:20 GLPpro 1 Practice 1
11:30 - 11:50 Lotus on Track Elise Trophy Qualifying
12:10 - 13:10 Corvette Club Duitsland Pauze programma
13:30 - 13:50 GLPpro 2 Practice 1
14:00 - 14:30 Techno Challenge NK GT's & Touring Cars Race 1 (25 min + 1 lap)
14:40 - 15:00 MG/Triumph Competition Qualifying Race 2
15:10 - 15:35 ADPCR Vrije Klasse en Porsche 944 Basic Cup Race 1 (20 min + 1 lap)
15:45 - 16:05 GLPpro 1 Practice 2
16:15 - 16:35 Lotus on Track Elise Trophy Race 1 (20 min)
16:45 - 17:05 GLPpro 2 Practice 2
17:15 - 17:45 STATE of ART 1 Hour Qualifying

Zondag 5 juni 2011
09:00 - 09:30 Lotus on Track Elise Trophy Race 2 (30 min)
09:40 - 10:10 Techno Challenge NK GT's & Touring Cars Race 2 (25 min + 1 lap)
10:20 - 10:50 MG/Triumph Competition Race 1 (12 laps/max 30 min)
11:00 - 11:25 ADPCR Vrije Klasse en Porsche 944 Basic Cup Race 2 (20 min + 1 lap)
11:35 - 11:55 GLPpro 1 Test (20 min)
12:10 - 13:10 Jaguar E-Type Parade Pauze programma
13:25 - 13:55 Techno Challenge NK GT's & Touring Cars Race 3 (25 min + 1 lap)
14:05 - 14:35 MG/Triumph Competition Race 2 (12 laps/max 30 min)
14:45 - 15:15 Jaguar Demo Demo
15:25 - 15:50 ADPCR Vrije Klasse en Porsche 944 Basic Cup Race 3 (20 min + 1 lap)
16:00 - 16:20 GLPpro 2 Test (20 min)
16:50 - 17:50 STATE of ART 1 Hour Race
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet