Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: Mercedes en KNAF presenteren autosportintenties op Auto RAI



2011_rai_knaf_talent_first
De jeugd heeft bij de KNAF de toekomst.

KNAF kondigt internationale Talent First kartselectie aan
Tijdens de persconferentie op de RAI kwam KNAF-voorzitter Arie Ruitenbeek met een primeur. Hij kondigde een internationale Talent First selectie aan waarvan Max Verstappen, Dave Blom, Beitske Visser, Kim Oomen en Joël Affolter deel uitmaken. De komende weken zal het programma met deze talenten en hun ouders/begeleiders verder worden uitgewerkt.

Van de kartselectie “beloftes” maken acht karters deel uit, t.w. Jordy Bens(12), Dylan Buys(10), Janneau Esmeyer(13), Marijn Kremers(13), Lars Lamborelle(13), Martijn van Leeuwen(12), Jarno Opmeer(11) en Stan Pex(12).

Talent First Programma Circuit
Voor de sectie autorensport heeft de KNAF in 2011 de talenten Maik Barten en Jeff Rademaker in het Talent First traject opgenomen. Ook Steijn Schothorst, Dennis van der Laar en Bas Schouten maken van dit programma deel uit. Aan de uitverkiezing is een geldprijs verbonden, maar belangrijker is dat er deel genomen wordt aan het KNAF Talent First begeleidingstraject bestaande uit mediatraining, communicatietraining en een fysiek trainingsprogramma. Tijdens de selectiedag moesten de talenten zich op meerdere vlakken bewijzen. Na een intakegesprek ondergingen de kandidaten een fysieke test Ook werd er aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden.

FIA Young Driver Academy
Begin februari vond in het Oostenrijkse Melk de selectie van de FIA Institute Young Driver Excellence Academy plaats. Achttien talentvolle coureurs uit verschillende takken van autosport waren door hun nationale autosportfederaties voorgedragen om aan deze test mee te doen. Na drie dagen maakte de FIA bekend dat 12 rijders door konden gaan naar de “Academy” Daaronder bevonden zich de door de KNAF voorgedragen talenten Robin Frijns(19, Formule BMW) en Talent First Rallyerijder Kevin Abbing(21). Tijdens deze opleiding krijgen zij rijtechnische sessies van Alexander Wurz(ex F1 en Le Mans Series bij Peugeot) en de Britse navigator Robert Reid. De kandidaten zullen zes workshops doen van 3 tot 5 dagen op verschillende Europese locaties. Richard Woods, algemeen directeur van het FIA Institute was verheugd: “Het is fantastisch om te zien hoe de kandidaten zich hebben ingezet. Er zijn dan ook geen verliezers. Ze hebben allen veel geleerd. De 12 uitverkorenen gaan een interessant en leerzaam jaar tegemoet.”

2011_rai_knaf_talent_first_2
Net zoals bij Ho Pin Tung en Giedo van der Garde weten wij over tien jaar pas meer?
Wie van deze geselecteerden komt er in een WK?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet