Racing Shows

Racing Shows: Mercedes en KNAF presenteren autosportintenties op Auto RAI

Zowel de KNAF als Mercedes Benz Nederland kondigden op de persdag van de Auto RAI hun intenties voor komend seizoen aan. De Nationale Autosport Federatie is actief op vele fronten en investeert vooral in de toekomst van jonge karters. Maar ook historie speelt een rol, want men heeft sinds dit jaar ook de Sectie Historische Rallyesport aan de KNAF Paraplu toegevoegd. Behalve de persconferenties van KNAF en Mercedes Benz Nederland vielen er ook nog enkele interessante bolides te bewonderen.

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat

2011_rai_rene_renger
Renger van der Zande bij zijn eerste publieke optreden voor Mercedes Benz Nederland met
René de Boer van autosport.nl. "Hoe kom je in de DTM, leg dit eens uit!"

Mercedes Benz Nederland presenteert Renger v.d. Zande en Christiaan Frankenhout op Auto RAI
Zowel Renger van der Zande en Christiaan Frankenhout verdedigen komend seizoen de kleuren van Mercedes Benz in twee verschillende Duitse kampioenschappen. Op de Auto RAI werd bij Mercedes Benz hun programma gepresenteerd.

Van der Zande werd recentelijk door Mercedes Benz als DTM rijder geselecteerd en wordt komend seizoen bij het team van Persson Motorsport ondergebracht. Afgelopen weekend maakte de 26-jarige Nijmegenaar tijdens de DTM Presentatie in Wiesbaden voor het eerst kennis met het enorme enthousiasme van de Duitse fans. “Ik moest zelfs foto’s vanuit mijn karttijd signeren. Normaal ben ik de afgelopen weken met mijn werk bezig geweest, maar dan realiseer je eigenlijk hoe groot de impact van zo’n circus is.” Van der Zande maakt op 1 mei zijn DTM debuut op Hockenheim en rijdt twee weken later voor eigen publiek op Zandvoort. “Van enig voordeel is hier geen sprake, want ik heb hier nooit met een DTM-auto gereden” aldus Van der Zande.

2011_rai_rene_frankenhout
"Voor mij was het een duidelijk verhaal" lijkt Christiaan Frankenhout zijn ADAC
Masters programma uit te leggen.

Christiaan Frankenhout, afkomstig uit Westzaan maar wonend in Amsterdam komt komend seizoen voor het team van Heico in de competitieve ADAC GT Masters uit. Frankenhout komt tijdens het weekend van 16-18 september eveneens voor eigen publiek in actie. Hij komt dan ook in Assen uit. Ook staan er voor Frankenhout twee 24 Uurswedstrijden op het programma. Hij rijdt zowel 24U Nürburgring en 24U Spa met de Heico SLS AMG Mercedes GT3. “24U Nürburgring is natuurlijk één van de grootste wedstrijden in Europa” aldus Frankenhout.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet