Racing Shows

Racing Shows: 45e Essen Motor Show 2012. Speed Dating, Start Your Engines en Stay Tuned


ws_ems_matthew_neal
BTCC-teameigenaar/coureur Matthew Neal. "In de toerwagenracerij wordt er
fairder gereden dan in de Formule 1"

BTCC in Essen
Tussen het velgensegment ontwaarden autosport.nl de BTCC Honda van Gordon Shedden. En ook teameigenaar/coureur Matthew Neal die Dynamics velgen in bezit heeft was kortstondig aanwezig. “De BTCC is weer op de goede weg terug. Jammer genoeg is er te weinig geld om topnamen van buiten GB aan de start te brengen. Dit zou zeker het aanzien van het kampioenschap verhogen.” zegt Neal, die in de oude DTM ooit eens een test met de BMW M3 kreeg aangeboden.

Neal: “In zowel het BTCC als de DTM wordt er tegenwoordig fairder gereden dan in de Formule 1. Ze draaien daar tegenwoordig wel heel snel in tegenstanders in de rondte!” Team Dynamics won overigens dit jaar met Gordon Shedden en Honda de titel. “Wij rijden met een beperkt budget en weten nog niet over hoeveel steun wij van Honda in 2013 kunnen beschikken” aldus Neal.

ws_ems_dtm_audi
DTM Kalenderpresentatie in Essen maar geen seizoenspresentatie in Wiesbaden
2013.

DTM
Ook dit jaar was de DTM in Essen uitgebreid vertegenwoordigd. Maar toch is er minder goed nieuws uit deze hoek. Voor het eerst sinds jaren zal er voorafgaande aan het seizoen geen seizoenspresentatie zijn! De afgelopen jaren vond de seizoenspresentatie in Wiesbaden plaats. Om financiële redenen wordt de openingspresentatie in Wiesbaden 2013 afgelast. Dit echter tot grote teleurstelling van de stad Wiesbaden. Voor de toekomst staat men daar voor alle medewerking open. Ook de ITR lijkt niet aan besparingen te ontkomen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet