Racing Shows

Racing Shows: 45e Essen Motor Show 2012. Speed Dating, Start Your Engines en Stay Tuned


ws_ems_opel
Opel keert met de Opel Astra OPC Cup terug op de circuits. Alle auto's zijn nu
al uitverkocht.

Fabrikanten richten zich op VLN
Opel kondigde in Essen officieel de nieuwe Opel Astra OPC Cup aan. De wedstrijden zullen in het kader van alle tien VLN-evenementen op de Nürburgring Nordschleife plaatsvinden. De Astra is uitgerust met een 2.0L Turbo ECOTEC 16V motor die ongeveer 300 pk. levert. Tevens wordt van een 6-versnellingsbak gebruik gemaakt. Er zijn 20 auto’s gebouwd en die zijn inmiddels allemaal verkocht.

img_6572
Gaat de Lexus ook op de Nordschleife verschijnen?

Toyota
Toyota probeert in de voetstappen van Opel te treden door de TMG GT86 CS V3 voor de privateer aan te bieden. Dit model behaalde afgelopen seizoen tijdens de 24U Nürburgring een klasse-overwinning. In tegenstelling tot de Opel Astra is de TMG GT86 CS V3 nog niet uitverkocht. Inclusief BTW bedraagt de prijs bijna 46.000 Euro.Belangstellenden kunnen zich wenden aan Toyota Motorsport GMBH. Naast de Toyota TMG GT86 CS kondigde zustermerk Lexus de TMG TS650 aan, die op de LS gebaseerd is. De plannen zijn nog onduidelijk maar een toekomstverschijning in de VLN lijkt niet onuitgesloten.

ws_ems_heico_volco
Heico Sportiv komt met deze gloednieuwe Volvo V40 in geselecteerde VLN wedstrijden
uit. Hoofddoel is uiteraard 24U Nürburgring.

Volvo S40
Bij HEICO Sportiv werd onder het thema “Green Racing” de Volvo V40 gepresenteerd. Onder dit thema kan men volgens HEICO Sportiv milieubewust en sportief racen. De Volvo V40 is met een 5cyl. Turbodieselmotor uitgerust en maakt gebruik van biodieselbrandstof. De V40 komt in 2013 tijdens geselecteerde VLN-wedstrijden in actie evenals bij de 24U.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet