Racing Shows

Racing shows: Het autosportnieuws van de Mondial de l'Automobile in Parijs

120929_Mondial_Bentley_GT3
De Bentley Continental GT is een van de belangrijkste autosport-noviteiten in Parijs. Met deze GT3-auto keert het Britse merk volgend jaar, tien jaar na de Le Mans-zege van de prachtige EXP-8, terug in de autosport.

Morgen opent de Mondial de l'Automobile, de tweejaarlijkse internationale autotentoonstelling in Parijs, zijn deuren voor het publiek. Tot en met zondag 14 oktober worden er in de hallen van het tentoonstellingscomplex Porte de Versailles weer zo'n 1,3 miljoen bezoekers verwacht. Gisteren, tijdens de eerste persdag (nou ja, we zagen ook meerdere bezoekers met kinderwagens en zelfs mensen met honden!) keken we uitgebreid rond, waarbij onze aandacht uiteraard voornamelijk uitging naar het nieuws dat op de een of andere wijze autosport-gerelateerd was. Een beknopt overzicht.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


120929_Mondial_Honda_WTCC

Nieuws was er ook bij Honda, dat zoals bekend vanaf de komende WTCC-race in Suzuka met een eigen fabrieksteam aan het wereldkampioenschap voor toerwagens deelneemt. Coureurs zijn Tiago Monteiro, die tijdens de laatste drie WTCC-evenementen van dit jaar al met de door het JAS-team ingezette Civic racet, en Gabriele Tarquini, die nog tot het einde van het seizoen contractueel aan SEAT gebonden is. Niettemin traden beiden op tijdens de Honda-persconferentie in Parijs.

120929_Mondial_Honda_Speed_Euroseries

Honda is ook actief als motorenleverancier in de Speed-Euroseries, waarvan er ook een auto op de stand stond.

120929_Mondial_Ferrari_F1

Bij Ferrari mag uiteraard een Formule 1-bolide niet op de stand ontbreken.

120929_Mondial_Infiniti

En ook bij Infiniti stond er een F1-auto op de stand.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet