Retro diversen

Retro: Didier Pironi 26 maart 1952-23 augustus 1987: de vergeten 'verrader'

De halfbroers hadden wel dezelfde vader, maar niet dezelfde moeder. Beide moeders waren overigens zussen van elkaar. Onderzoek leert dat het erg onduidelijk is van wie Didier ooit de achternaam geaccepteerd heeft. Exact 30 jaar later heeft de geschiedenis zich herhaald. Research op het internet wees uit dat één van Pironi’s nakomelingen niet de achternaam van zijn vader geaccepteerd heeft. L’Historie se repete.


didier_handen_haar
Didier Pironi blijft voor de auteur van dit artikel na het verraad van Imola in 1982 en de affaire met Veronique Jannot een behoorlijk vraagteken. Het laatste kostte hem zeker zijn loopbaan.

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Anonieme gebruiker 23 augustus 2017 11:43

    Welke verifieerbare bronnen zijn er voor dit verhaal? Is Pironi hier ooit naar gevraagd of dit klopt en/of de teamleiding van Ferrari? Villeneuve of zijn vrouw?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet