Racing Shows

Racing Shows: Impressie Techno Classica Essen

Techno_BMW_DTM-historie
Oud en nieuw bij BMW: M3 voor de DTM 2012 en M3 uit de DTM 1992

Tot en met aanstaande zondag zijn de hallen van de Messe Essen weer gevuld met allerlei fraais op historisch autogebied tijdens de 24e editie van de Techno Classica, volgens velen de grootste oldtimerbeurs ter wereld. Of dat waar is, kunnen we niet helemaal beoordelen, maar een bezoek aan de stad in het westen van de Bondsrepubliek is voor de liefhebbers zeker een aanrader, en misschien zelfs wel een must. Jammer alleen dat met Retro Classics in Stuttgart nog een belangrijke beurs tijdens hetzelfde weekeinde gehouden wordt, maar aan de andere kant voor sommigen ook een kans om iets meer kilometers te maken en beide te doen. Zoals wij van AUTOSPORT.NL, zodat u eerst een impressie van het moois uit Essen te zien krijgt, en als alles loopt zoals gepland op zaterdag ook een verslag vanuit Stuttgart mag verwachten. Allereerst echter de Techno Classica, waarbij we hebben geprobeerd ons tot de autosport te beperken. Wat overigens niet helemaal lukte...

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions
Techno_BMW_2002_Gp2

BMW 2002 Groep 2 (ex-Dieter Hegels) uit 1976.

Techno_BMW_M1

Geen raceauto, maar wel met link naar de autosport, en een van de favorieten van uw verslaggever: BMW M1.

Techno_Peugeot905

Van een heel ander kaliber: Peugeot 905 uit de nadagen van het WK Groep C.

Techno_Lola_T70

Lola T70 Mk3 uit 1968, racete in Japan voor het Taki Racing Team. Erachter de Auto Union Type D, die we eerder dit jaar al zagen op Rétromobile in Parijs.

Techno_Sierra_Schneider

Bernd Schneider verwierf natuurlijk vooral faam als Mercedes-Benz-coureur, maar hij begon zijn DTM-loopbaan met een Ford Sierra van het Grab-team als een van de Ford-junioren, overigens samen met Manuel Reuter, die een Ringshausen-Sierra reed en later bekendheid zou verwerven met Opel.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet