Racing Shows

Racing Shows: Impressie 82e Salon de l'Automobile Genève

Geneve_sfeer

Morgen opent in het Palexpo in Genève de 82e Salon de l'Automobile zijn deuren voor het publiek. Tot en met volgende week zondag zijn de hallen van het tentoonstellingscomplex in de Zwitserse stad weer gevuld met glanzende nieuwe auto's. De elektro-hype lijkt alweer een beetje op zijn retour (in het speciaal daarvoor ingerichte 'Pavillion Vert' waren we gisteren tijdens onze korte rondgang vrijwel alleen...), voor de nodige sportiviteit schamen de fabrikanten zich niet meer. Tijdens de eerste persdag (of wat daarvoor doorging, want het was zeker net zo druk als op een normale publieksdag) keek AUTOSPORT.NL er rond, op zoek naar sportnieuws.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


Geneve_DTM_BMW

Het enige merk dat niet alleen een competitieauto op de stand had staan, maar daar ook actief iets mee deed in de vorm van een presentatie, was BMW, waar coureur Bruno Spengler en sportdirecteur Jens Marquardt het showmodel van de BMW M3 DTM onthulden. De auto is natuurlijk al lang bekend, maar het is in ieder geval goed dat BMW het raceprogramma ook actief communiceert.

Geneve_DTM_BMW2

Links de BMW M 135i, een sportieve versie van BMW's instapmodel in de kleuren van de M-tak.

Geneve_Nissan_Dubai

Op de Nissan-stand troffen we deze 370Z waarmee de winnaars van de PlayStation-Academy in januari van dit jaar deelnamen aan de Dunlop 24H DUBAI.

Geneve_Dacia_Andros

Dacia toonde de Lodgy, waarmee Alain Prost - niet geheel onomstreden vanwege zijn voortijdig uitstappen tijdens de seizoensfinale - de kampioenstitel in de Franse Trophée Andros-ijsracecompetitie won.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet