Racing Shows

Racing Shows: Impressie Rétromobile Parijs


Retromobile20

Van deze Porsche 962 is de historie in ieder geval bekend, want de auto heeft naar verluidt maar één race gereden, de 24 Uur van Le Mans in 1990 met Bruno Giacomelli en John Watson. Het is chassisnummer 162 en volgens kenners de laatste 962 die door de fabriek is geleverd. Sindsdien is hij in het bezit geweest van een Japanse verzamelaar.

Retromobile26

Oudere Porsches, zoals deze 550 Spyder, waren er natuurlijk ook, en ook met deze auto kan de eventuele nieuwe eigenaar meedoen aan Le Mans Classic.

Retromobile8

Net als in vele andere landen is er ook in Frankrijk meer en meer aandacht voor 'youngtimers', klassiekers-in-spe uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. Hier een keurige Peugeot 205 GTI.

Retromobile9

Opengewerkt model van de Citroën BX, die dit jaar 30 jaar bestaat.

Retromobile28

Ook in Frankrijk is er een tijdschrift onder de naam 'Youngtimers' (in Nederland ook, maar het Franse blad heeft niets van doen met de publicatie van Gert te Lintelo met dezelfde titel, of het Duitse blad 'Youngtimers', dat wordt gemaakt door dezelfde redactie als 'Motor Klassik'). Op de stand van het Franse 'Youngtimers' twee Audi quattro's, beide eigendom van ROC, het bedrijf van Fred Stalder uit Annemasse dat na het faillissement van het gelijknamige race- en tuningbedrijf een doorstart maakte en nu voornamelijk met oudere auto's actief is.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet