Racing Shows

Racing Shows: Impressie Rétromobile Parijs


Retromobile18

Dit was het eerste F1-ontwerp van de destijds nog jonge Gianpaolo Dallara, de De Tomaso F1-auto, die Frank Williams in 1970 inzette voor Piers Courage. De auto is recentelijk gerestaureerd door het Britse bedrijf Hall & Hall.

Retromobile16

Ferrari F312T3 uit 1978, ex-Gilles Villeneuve, de auto waarmee hij de GP van Canada won.

Retromobile25

Bijzondere Ferrari, de 312 B3, bijgenaamd 'Spazzaneve', oftewel sneeuwploeg, uit 1973. Dit is chassisnummer 009, die in de loop der jaren heel wat verschillende eigenaren heeft gehad, onder anderen de Brit Anthony Bamford, de Japanner Yoshijuki Hayashi, de Zwitserse collectionneur Albert Obrist en de Italiaan Guido Ferrari (what's in a name...) en Lorenzo Prandina. De auto is nu te koop, prijs op aanvraag.

Retromobile23

Diverse Ferrari's.

Retromobile19

En voor de verandering bij dezelfde handelaar een echte 'Silberpfeil', de Auto Union Type D, aangeduid als chassisnummer 19. Deze auto, eigendom van een Braziliaanse verzamelaar, baarde enkele jaren geleden in Parijs heel wat opzien, toen de auto voor een verwacht miljoenenbedrag door Christie's zou worden geveild. Vanwege onduidelijkheid over de historie van het chassis werd de auto toen te elfder ure teruggetrokken, nu is hij alsnog te koop.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet