Racing Shows

Racing Shows: Autosport op de Techno Classica Formula Nacional

VW-dochter SEAT, actief in het WK Toerwagens en op nationaal niveau met de Cupra Cup, had in de vroege jaren zeventig in Spanje een eigen formulewagenklasse, Formula Nacional geheten. Een licht buizenframe met kunststof koets en een 1,0 litermotor waren de voornaamste kenmerken. In Essen stond een exemplaar van deze "Formule SEAT".

 Porsche 1

Natuurlijk kun je op een Duitse beurs niet om Porsche heen. "Elfers" stonden er in vele soorten en maten, aangevuld met ander fraais van de fabriek in Stuttgart-Zuffenhausen. In de nieuwe Hal 3 was er een fraaie display met historische Porsche-raceauto's.

 Walter Röhrl

Rallysport is in Duitsland nog altijd synoniem voor Walter Röhrl. Rijders als Armin Schwarz of Anthony Warmbold (die nota bene niet eens Duits spreekt) hebben daar de afgelopen jaren nooit iets aan kunnen veranderen. Röhrl zagen we op de stand van modelautofabrikant Schuco, die een reeks modellen van Röhrls vroegere Opel Ascona's heeft uitgebracht. "De lange uit Regensburg" is tegenwoordig voornamelijk actief voor Porsche.

 BMW Sauber

BMW had met de gelieerde merken Mini en Rolls Royce een volledige hal tot zijn beschikking. Onderdeel van een fraaie tentoonstelling over de autosport was de actuele BMW Sauber Formule 1-bolide. Heeft in feite natuurlijk niets op een beurs over klassieke auto's te zoeken, maar is niettemin mooi. En over een paar jaar ook historisch...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet