BOSS GP

BOSS GP: Ascari Race Resort ontvangt de kampioenen

groepsfoto_799

Met de ‘Prize Giving 2011’ zijn dit weekend op het Ascari Race Resort de kampioenen van de BOSS GP gehuldigd. Gastheer Klaas Zwart mocht op zijn eigen circuit de hoofdprijs in de Open klasse in ontvangst nemen en prolongeerde daarmee zijn titel. In de Formula klasse ging de grootste beker naar Ingo Gerstl, terwijl Karl-Heinz Becker het kampioenschap in de Masters klasse voor zich opeiste.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Chris Schotanus

podium_zwart_767

Prize Giving 2011, zo stond het evenement op Ascari Race Resort, het schitterend tussen de bergen bij het Spaanse Ronda gelegen circuit van Klaas Zwart, te boek. Maar gelukkig hadden diverse BOSS GP-rijders hun fraaie bolides ook meegenomen, waardoor er tijdens de demo’s volop genoten kon worden van het fraaie geluid en de ultieme snelheid van deze unieke Big Open Single Seaters.

bekers_zwart_810

Klaas Zwart is de BOSS
Normaalgesproken eist de gastheer niet de grootste prijs voor zich op, maar op Ascari Race Resort was het op basis van de dit seizoen geleverde prestaties toch echt even anders. In de BOSS GP Open, de klasse voor Formule 1-auto’s van na 1992, ging de titel dit jaar naar Klaas Zwart. De Nederlander begon het kampioenschap met een Benetton maar schakelde halverwege een tandje bij met een Jaguar R5 uit 2004 en was vervolgens een maatje te groot voor de concurrentie. “Het was een meer dan geslaagd seizoen voor mij.

actie_zwart_516

De Benetton was en is nog steeds een goede auto maar de Jaguar is moderner en staat technische gezien op een hoger niveau. Wat acceleratie betreft is er weinig verschil, waarbij de Benetton zelfs een hoger koppel heeft. De Jaguar remt echter veel beter en heeft een hogere topsnelheid. Het duurde even voordat we de Jaguar goed aan het lopen hadden maar toen de problemen waren opgelost ging het perfect”, aldus de man die zijn titel prolongeerde. Uiteraard genoot Zwart van het evenement op zijn eigen circuit. “Het is mooi om hier in eigen huis te kunnen rijden met alle vrienden om je heen.” Als het aan de kampioen ligt is het zeker nog niet het einde van zijn succesreeks. "Rijden met deze auto’s is zo verslavend. Ik ga zeker door. Op de eerste plaats komt mijn gezin, dan het bedrijf en dan direct daarna het racen.”

zwart_actie_0861

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet