BOSS GP

BOSS GP: Arnold Wagner racet in het stoeltje van Heinz-Harald Frentzen

wagner_actie_054

Sommige coureurs zien een raceauto als een machine die zodanig moet worden aangepast dat hij maximaal presteert. Arnold Wagner gruwt hiervan: “De BOSS GP is een fantastische klasse en het is een genot om hierin met auto’s met zo’n geweldige historie te kunnen racen. Maar dan wel in originele staat, anders hoeft het voor mij niet.” En dus bestuurt de Duitser een prachtige Arrows A22 - F1 uit 2001, volledig in originele staat. “Ja, zelfs de bestickering moet exact zijn als hij in 2001 was. Dat is toch juist de kick?!”
De toewijding waarmee Arnold Wagner te werk gaat loopt als een rode draad door zijn leven. En niet alleen daar waar het autosport betreft. De 56-jarige Duitser is wat je noemt een ‘Pietje precies’ en wie zijn racecarrière gevolgd heeft begrijpt waarom.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus

portret_138

Driemaal bergkampioen
“Mijn roots in de autosport liggen bij het zogenaamde bergrennen, oftewel hillclimbing. Begin jaren 80 ben ik daarmee begonnen en dat heb ik ongeveer twintig jaar lang gedaan. In die periode ben ik driemaal Duits kampioen geweest en daarnaast heb ik mooie resultaten behaald. In hillclimbing moet je erg precies zijn, want een klein foutje kan grote gevolgen hebben voor auto en bestuurder. Die precisie ligt mij echter prima, dat zit diep in mij geworteld en heeft mij veel gebracht, zowel privé als in autosport.”

monteurs_116
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet