BOSS GP

BOSS GP: Peter Milavec zoekt de limiet met snelheden boven de 300 km per uur

peter_milavec_243

Op Monza behaalde Peter Milavec in zijn Panoz DP01 Champcar op vier stukken snelheden van ver boven de 300 km per uur. “Een ultieme kick, het heerlijke snerpende geluid en die extreme snelheid, dat is waarom ik in de BOSS GP uitkom. En het mooie van deze klasse is dat je de mogelijkheid hebt om je auto aan te passen zoals je dat zelf graag wilt. Ik heb in mijn Champcar een LMP-motor laten bouwen, waardoor het vermogen nog is toegenomen. Het is nu echt een monsterlijke machine geworden”, lacht de sympathieke Oostenrijker.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus

milavec_portret_410

Snelle leerling
Zijn eerste snelle meters maakte Milavec, zoals de meesten dat doen, in een kart. Maar al vlot bleek dat voor hem niet snel genoeg en dus werd er meteen een flinke stap gemaakt. In 2001 stapte Milavec in een Opel Lotus en daarmee presteerde hij het om direct tweede te worden in het Oostenrijks kampioenschap.

Formule 3000
Na deze snelle leerschool stapte Milavec over naar de Formule 3000, een auto waarmee hij in 2003 voor het eerst een race in een Big Open Single Seater-klasse reed. Hij debuteerde in Most in zijn Formule 3000, aangedreven door een Audi Turbo Motor. In dat eerste seizoen reed hij 3 races, waarvan hij er zelfs één wist te winnen op de Duitse Lausitzring.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet