Racing Shows

Racing Shows: Impressie 33e Epoqu'Auto Lyon

Epoquauto_8
Geen enkel serieus oldtimer-evenement kan dit jaar om het halve eeuwfeest van de Jaguar E-Type heen. Hier een 'lightweight'

Dit weekeinde bezochten we de 33e editie van de Franse klassiekerbeurs 'Epoqu'Auto' in Lyon. Goed, het is even een eindje sturen, maar dat is in Frankrijk nooit een straf, en we hadden al veel goede verhalen over deze derde grote Franse beurs (na het chique Rétromobile en het meer op onderdelen gerichte evenement in Reims) gehoord. Voor ons beviel de eerste kennismaking uitstekend, en er was ook nog de nodige autosport te vinden, hoewel de voornaamste aandacht, zoals op vrijwel elke klassiekerbeurs die we dit jaar bezochten, uitging naar het 50-jarig jubileum van de Jaguar E-Type. Een impressie van wat we aan autosport-gerelateerde zaken zoal zagen.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


Epoquauto_14

Meer Jaguars: de winnende auto uit de 24 Uur van Le Mans 1988 met ondermeer Jan Lammers als rijder.

Epoquauto_7

En de prachtige XJS uit het vroegere EK Toerwagens met Tom Walkinshaw en Win Percy als rijders.

Epoquauto_5

Er was ook aandacht voor automobielfabrikanten uit Lyon, waarbij wij Rochet-Schneider als carrosseriebouwer nog kennen, maar bovenstaande constructie van het merk Fournier-Marcadier was ook voor ons nieuw. Het is een Barquette AMK uit 1976, aangedreven door een 1296 cc motor uit de Renault 8 Gordini.

Epoquauto_9

Nog een Franse constructie: Moynet LM75, waarmee het damesteam Michèle Mouton, Marianne Hoepffner en Christine Dacremont in 1975 deelnam aan de 24 Uur van Le Mans. Let overigens op het riante uitzicht voor de coureur (m/v) vanuit de cockpit, heel anders dan bij de huidige LMP1's!

Epoquauto_10

Niet Frans, maar wel een fraaie historische raceauto: Chevron B16.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet