BOSS GP

BOSS GP: Niets kan Klaas Zwart stoppen op Autodromo di Monza (lang)

24sep11-214

Klaas Zwart heeft op het hogesnelheidscircuit van Monza uitstekende zaken gedaan voor het BOSS GP-kampioenschap. Met twee formidabele zeges heeft de kampioen van 2010 de kleine voorsprong die hij had op zijn grootste concurrent Marijn van Kalmthout vergroot. “Wat een fantastisch circuit is Monza”, zei de tweevoudig winnaar na afloop vol vuur. “De snelheden die we hier bereiken zijn echt ongelofelijk. Ik weet zeker dat alle BOSS GP-coureurs dit weekend met een glimlach op hun gezicht achter het stuur hebben gezeten.”
In de Formula-klasse boekte Ingo Gerstl een dubbele winst, Karl-Heinz Becker deed hetzelfde in de Masters-divisie en loopt daarmee in op lijstaanvoerder Norbert Gruber.


Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus


25sep11-250

Nog maar twee weken geleden werd op Monza de Grand Prix van Italië gereden. Met een snelste raceronde van 1:31.521 seconde over de 5.793 meter lange piste liet Klaas Zwart zien dat zijn Jaguar R5 F1 uit 2004 niet veel onderdoet voor de huidige F1-bolides. Lewis Hamilton reed tijdens de Grand Prix op Monza 2011 de snelste raceronde in 1:26.187 seconde, iets meer dan vijf seconden sneller. “Maar de banden waarop de BOSS GP rijdt zijn enkele seconden per ronde langzamer dan de Pirelli’s waarop de Formule 1 dit seizoen rijdt, dus ver zitten we daar niet achter”, stelde Zwart tevreden vast.

25sep11BOSS-722
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet