BOSS GP

BOSS GP: Klaas Zwart ook na ‘drive-through penalty’ niet te kloppen

25sep11BOSS-935.jpg

De Jaguar R5 F1, Klaas Zwart en de Autodromo di Monza lijken samen een ideale combinatie te vormen. Deze drie-eenheid zorgde ervoor dat de overige deelnemers kansloos waren voor de zege. Zowel Marijn van Kalmthout als Arnold Wagner, de nummers twee en drie van zowel race 1 als 2, konden de snelheid van de Jaguar onmogelijk volgen. “Het ging dit weekend fantastisch, eindelijk begint de chemie met de auto te werken”, vatte Zwart zijn succesweekend kort samen. “Meer dan dit zit er niet in mijn Benetton. Het is jammer, ondanks dat alles dit weekend 100% was met de auto kan ik de strijd helaas niet aangaan”, verklaarde Van Kalmthout zijn onmacht.
Ook in de Formula en de Master klasse deze race dezelfde winnaars als in race 1, Ingo Gerstl verstevigde zijn leidende positie in de Formula klasse en Karl-Heinz Becker liep in op Master klasse-aanvoerder Norbert Gruber, die zelf derde werd.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Chris Schotanus

25sep11BOSS-928.jpg

Op de startgrid ontbreekt Peter Milavec op de vijfde startplek. De Oostenrijker, die de Champcar bestuurt waarin ooit Robert Doornbos achter het stuur zat, heeft na de voor hem zo goed verlopen eerste race een probleem gekregen met de oliedruk. Jammer, want de Champcar liep in race 1 bloedsnel. Daarentegen is Patrick d’Aubreby er in zijn Benetton B192 F1 dit keer gelukkig wel weer bij, zodat het veld toch met 15 auto’s van start kan gaan.

25sep11BOSS-878.jpg

Bliksemstart Zwart
Bij de rollende start is Klaas Zwart er als een haas vandoor. Hij heeft direct een gat naar Van Kalmthout, terwijl Arnold Wagner dicht op de blauwe Benetton zit. Na de eerste ronde komt Zwart door met een voorsprong van bijna 2.4 seconde, Wagner heeft dan al een achterstand van bijna 7 seconde.

25sep11BOSS-694.jpg
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet