BOSS GP

BOSS GP: Jaguar speelt met zijn prooi en slaat hard toe

bg_monza_r1_start_201

De eerste BOSS GP-race op Monza is gewonnen door Klaas Zwart. De klassementsleider verstevigt daarmee zijn positie, maar is desondanks niet geheel tevreden. “De Jaguar heeft nog te weinig power. In de laatste fase van de race moest ik de auto 6 keer resetten, omdat ik helemaal geen vermogen meer had. Daar moeten we nog mee aan de slag dus”, vertelde de winnaar. Marijn van Kalmthout liep in de eindfase nog snel op de raceleider in, maar kwam net tekort om nog te kunnen aanvallen. Arnold Wagner werd derde, nadat hij met een bliksemstart zelfs even de koppositie kon pakken. In de Formula klasse had Ingo Gerstl grote moeite om de snelle Peter Milavec achter zich te houden en in de Masters klasse deed Karl-Heinz Becker goede zaken voor het klassement. Zelf won de Duitser, Didier Sirgue reed niet en klassementsleider Norbert Gruber moest vanaf de laatste startpositie vertrekken en werd vierde, achter de verrassend sterk rijdende Italianen Marco Betti en Renzo Napione.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Chris Schotanus

Voor aanvang van de race was er grote teleurstelling bij Martin Kindler en Patrick d’Aubreby, omdat zij niet aan de race konden deelnemen. De auto van Kindler was in de kwalificatie kapot gegaan en voor hem was al duidelijk dat de race niet haalbaar was. Aan de auto van D’Aubreby werd tot op het laatste moment nog flink gesleuteld, maar helaas voor de Fransman was zijn fraaie gele Benetton B192 niet op tijd klaar voor de race.

Gebroken hand
Bernd Herndlhofer schakelde zichzelf woensdag al uit nadat hij bij een partijtje boxen zijn hand brak, Didier Sirgue had te kampen met technische problemen die niet op tijd voor deelname aan het event op Monza op te lossen waren.

BOSS sound
Om half tien staan er zodoende 15 BOSS GP-bolides op de startgrid. Iedereen komt goed weg voor de opwarmronde en wanneer de Safetycar de pitstraat induikt klinkt op Monza de fantastische BOSS-sound over het rechte eind.

Superstart
Arnold Wagner heeft een superstart, hij komt naast Zwart en lijkt als eerste bocht 1 in te gaan. Ook Van Kalmthout zit er uitstekend bij, hij remt mega laat en komt als eerste de chicane uit, gevolgd door Wagner en de polesitter op P3.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet