BOSS GP

BOSS GP: Patrick D’Aubreby: ‘Schumacher won in mijn Benetton zijn eerste Grand Prix F1’

aubreby_5073

De ware autosportliefhebber kijkt likkebaardend naar de dikke en historische bakken van de BOSS GP. Zeker als een oude Formule 1 een fraaie geschiedenis heeft en tevens in originele staat racet. Zoals bij de Camel Benetton Formule 1 uit 1992 van Patrick D’Aubreby het geval is. "Met Ross Brawn als ontwerper en Michael Schumacher als coureur, is dit een prachtige auto. Ik ben er dol op!’’

Tekst: Marc Kok
Foto’s: Klaas Norg en Co van der Gragt

schumacher_0093

Het is 28 augustus 2011, als zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher op Spa-Francorchamps zijn 20-jarige racejubileum viert. Met een fraaie inhaalrace van startpositie 24 naar de 5de plek bij de finish, showt de met een speciale gouden helm getooide Duitser dat hij nog steeds het gas kan vinden.

Bijzondere bolides
Enkele honderden kilometers verderop, op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg, zijn op dat moment twee Franse coureurs actief in de BOSS GP. Deze gentleman drivers én liefhebbers van bijzondere voitures, hebben iets met Schumi, zijn historie én oude Formule 1’s.

gesprek_0117

Zo reed Didier Sirgue eerder dit BOSS-seizoen met de door 7up gesponsorde Jordan F1, het type auto waarmee Schumacher in 1991 zijn allereerste Grote Prijs reed.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet