BOSS GP

BOSS GP: Red Bull geeft Marijn van Kalmthout vleugels met pole op Ring

marijn_blikje_redbull_480

Marijn van Kalmthout start zondagochtend vanaf de poleposition tijdens de eerste BOSS GP-race van de Red Bull Ring. Met een snelste rondetijd van 1.19,203 kreeg de Hoofddorper net iets meer vleugels dan beide klassemenstleiders Klaas Zwart (1;19,498) en Ingo Gerstl (1:20,877).

Tekst: Marc Kok
Foto’s: Klaas Norg en Co van der Gragt

Voordat de heren BOSS GP’ers vanmiddag hun talrijke paardenkrachten de vrije loop lieten tijdens de kwalificatie, mochten zij hun decibellen reeds om 8.30 uur laten weerkaatsen in de bijzonder zonnige Oostenrijke Alpen. Want op dat tijdstip werkten de Big Open Single Seaters hun vrije training af op de Red Bull Ring. Over dit ruim drie maanden geleden heropende en gerenoveerde circuit, waren de coureurs direct enthousiast. "Wat een gave baan’’, zei Marijn van Kalmthout. "Ik ging als een kogel, haalde een topsnelheid van 304 kilometer per uur, waarna ik binnen 80 meter afremde naar 60. Dat is echt super.’’

marijn_massage_480

"Al voelde ik na afloop wel de G-krachten in mijn nek. Maar na een massage van een kwartier kan ik er weer tegenaan.’’

kn1d9896

Laat remmen
Ook Henk de Boer vindt de piste, die vroeger bekend stond als de A1 Ring, een mooie track. "Het is een apart baantje. Je kunt er heerlijk laat remmen. Bovendien komt alles wat er bij het racen komt kijken wel een keer aan bod. Neem de 135 graden bocht naar recht op het hoogste punt van het circuit. Daar rem je enorm af en moet je flink sturen. Die curve vergt nog enige studie. Maar het totale parcours is zeer leuk’’, aldus de coureur van de fraaie Champcar, die in 2007 bestuurd werd door Alex Tagliani.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet