BOSS GP

BOSS GP: Van Kalmthout wint ‘waanzinnig gevecht’ van Zwart op Red Bull Ring

marijn_na_nawinst

Op de Red Bull Ring ging het vanmorgen niet om kwantiteit maar kwaliteit. Met een prachtige driekamp om de zege, maakten Marijn van Kalmthout (winnaar), Klaas Zwart (2de) en Ingo Gerstl (3de) absoluut reclame voor de Big Open Single Seaters. "Het was een waanzinnig gevecht’’, grijnsde van Kalmthout (op de foto met zijn blije, Britse teambaas Kevin Mansell op Hollandse klompen). "Ik heb echt genoten. Dit was een thriller, zoals we die eerder dit jaar ook op Spa-Francorchamps hebben gehad!’’

Tekst: Marc Kok
Foto's: Co van der Gragt, Klaas Norg en Marc Kok

jochen_rindt_480

Op de Red Bull Ring staat men graag stil bij een Oostenrijk stukje autosporthistorie. Zo is er een buste geplaats van Jochen Rindt, de Oostenrijkse coureur die in 1970 zo tragisch verongelukte, maar later dat jaar posthuum alsnog de wereldtitel Formule 1 verwierf. De zesvoudig Grand Prix-winnaar werd slechts 28 jaar, maar is ruim vier decennia na dato nog niet vergeten.

spielberg_nomen_est_omen

Op de naar de bekende energiedrank genoemde track in Spielberg, is ook vaak de Latijnse uitdrukking 'Nomen est Nomen' te bewonderen. De naam Spielberg is inderdaad een voorteken (omen), aangezien de Oostenrijkers de Alp zien als een grote speelberg, waar onder meer aan golf, kano, tennis en autoracen gedaan wordt.

kn1d0314

Vlieg- en treinangst
Ingo Gerstl weet er alles van. De Oostenrijker heeft in Spielberg een thuiswedstrijd. De gedeelde klassementsleider is blij dat hij op eigen bodem kan rijden en eens niet een enorm end moet reizen om aan een BOSS GP-wedstrijd mee te kunnen doen. De man die het geen enkel probleem vindt op tegen de 300 kilometer per uur over een circuit te denderen, heeft namelijk vliegangst. "Ik ga echt niet in een vliegtuig zitten. Dat is pas gevaarlijk man!'', zegt de succesvolle BOSS GP-coureur.

kn1d0321 

"Dan rijd ik liever nog vele honderden kilometers naar de internationale circuits. Ik ben één keer met de trein door de kanaaltunnel naar Engeland geweest. Dat was helemááááál gevaarlijk zeg! Wat daar allemaal niet kan gebeuren. Ja, ik ben serieus. Als passagier in een vliegtuig of hogesnelheidstrein heb ik het geheel niet onder controle. Laat mij maar zelf sturen. Het liefst met een zo hoog mogelijke snelheid. Dán pas voel ik me veilig!''
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet