BOSS GP

BOSS GP: Tom Coronel maakt publiek gek op Zandvoort (lang)

480_start_zondag_9418

Niet de saaie Formule 3-race, maar de spectaculaire bolides uit de BOSS GP waren de hoofdattractie van het vermaarde Masters of F3-weekend op Circuit Park Zandvoort. Gastrijder Tom Coronel, die in zijn Benetton Formule 1 uit 1997 beide heats won, had van zijn optreden genoten. "We hebben de 46.500 toeschouwers gek gemaakt’’, zei de Nederlandse topcoureur.

480_lachende_tom_0303

"Het enige probleem dat ik dit weekend had, waren pijnlijke kaken. Ik bleef namelijk maar lachen onder mijn helm. Zo gaaf was dit!’’, aldus Coronel, die zag dat Ingo Gerstl klassementsleider Klaas Zwart wist te achterhalen. Met ook nog Marijn van Kalmthout en Henk de Boer in de buurt, is het kampioenschap bijzonder spannend te noemen.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus
Sfeerfilm: Niels Kamp

480_startgrid_4166

Vroeger prijkte Zandvoort jaarlijks op de racekalender van de Formule 1. Maar nadat racelegendes als Niki Lauda, Alain Prost en Ayrton Senna in 1985 voor het laatste officiële F1-bezoek aan Nederland hadden gezorgd, liet de BOSS GP 26 jaar na dato de oude Grand Prix-tijden herleven. De twee races met de twintig oude Formule 1’s, GP2’s, Champcars, Formula 3000’s, Indycars en World Series-bolides zorgden voor uitermate veel spektakel.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet