BOSS GP

BOSS GP: Winnende Tom Coronel maakt publiek gek, Lammers op gympies naar P3

480_coronel_mansell_9520

Na zijn zege in de stromende regen van gisteren heeft Tom Coronel ook de tweede BOSS GP-race gewonnen op een zonnig Circuit Park Zandvoort. Scott Mansell kon hem in de beginfase redelijk volgen, maar zag de Ascari Benetton toch langzaam maar zeker wegrijden. Jan Lammers reed een puike race en pakte de laatste podiumplaats in de snelste divisie. Pech was er voor beide titelkandidaten Marijn van Kalmthout en Klaas Zwart. De blauwe Benetton van Van Kalmthout was niet op tijd klaar om van start te gaan, Zwart was vanaf achteraan gestart in zijn fraaie Jaguar R5 Formule 1, maar moest in de zesde ronde ook de pits opzoeken met problemen.

Tekst: Marco Antheunisse en Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus, Klaas Norg, Bart Buijs en Co van der Gragt480_klaas_zwart_6400

Op de startgrid staat Klaas Zwart niet op de vierde positie die de eerste race hem had opgeleverd. De reden is dat de regerend BOSSGP-kampioen is overgestapt in zijn andere auto, een Jaguar R5 F1. De verwachting is dat hij met deze auto rondetijden van zo’n vier seconden per ronde sneller dan de Benettons kan rijden en dus moet een topklassering ook vanuit de achterhoede mogelijk zijn.

480_marijn_9081

Paniek op de startgrid
Wanneer de opwarmronde begint is er grote paniek bij de auto op P2 van Marijn van Kalmthout. Zijn auto is nog niet klaar en het lukt het team niet om hem aan de praat te krijgen. Het hele veld passeert hem en dus zal Van Kalmthout vanaf achteraan moeten starten. Maar zelfs dat lukt niet, de auto wordt de pitstraat ingeduwd en een bitter teleurgestelde Van Kalmthout moet uit de auto stappen.

480_troost_lammers_9722

Erg sneu voor de man die zich, naast Klaas Zwart, Henk de Boer en Frits van Eerd, zo enorm inzet om van deze prachtige klasse een succes te maken. Na de race blijkt een sensor van de krukas, een onderdeel van ongeveer € 10, de oorzaak van de ellende van de Hoofddorpse Ford-dealer.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet