Racing Shows

Racing shows: Salon Champénois du Véhicule de Collection Reims

reims_7

Op de terugweg van de beurs Retro Classics in Stuttgart maakten we een omweg voor een ander klassiekerevenement, de 24e editie van de Salon Champénois du Véhicule de Collection in Reims. Een hele mond vol voor een beurs waar het minder om mooi gepoetste auto's dan om onderdelen en automobilia gaat. Daarmee heeft de beurs in Reims een heel ander karakter dan de show in Stuttgart, maar beide hebben zeer zeker hun charme. De beurs in Reims begon ooit als een regionaal initiatief van enkele enthousiastelingen, maar behoort inmiddels met ruim 30.000 bezoekers in twee dagen tot de grootste evenementen in zijn soort.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

reims_12

Tijdens de beurs in Reims was er dit jaar speciale aandacht voor tien Franse merken uit het begin van de 20e eeuw, die niet meer bestaan: La Licorne, Delaugère-Clayette, Donnet-Zedel, Georges Roy, Sara, CGV, Genestin, Mathis, Alba en Unic Georges Richard. Nee, een aantal ervan kenden wij ook niet, gebiedt de eerlijkheid te zeggen. Hier een Mathis (inks) en een Unic Georges Richard.

reims_15

Geen Franse oldtimerbeurs zonder aandacht voor Bugatti.

reims_13

Geen officiële stands van fabrikanten of importeurs, maar wel van diverse clubs, 120 in totaal. De club van eigenaren van de Franse sportwagen CC lieten een gerestaureerd en een ongerestaureerd exemplaar zien. Ervoor en erna, zogezegd.

reims_14

De Peugeot 205 GTI-club toonde een 205 Griffe.

reims_10

Sportieve Renaults waren er ook.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet