Racing Shows

Racing shows: Retro Classics Stuttgart

stuttgart_1

Dit weekeinde vond in het tentoonstellingscomplex van de Messe Stuttgart de jaarlijkse oldtimer- en klassiekerbeurs Retro Classics plaats. Deze show wordt steeds belangrijker en lijkt de traditionele Techno Classica in Essen op een aantal punten zelfs al naar de kroon te steken. Ook op autosportgebied was er het nodige te zien, en daarnaast genoten we van allerlei old- en youngtimers.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


stuttgart_2

Een bijzondere auto die we de afgelopen jaren steeds verder het stadium van voltooing hebben zien naderen, is deze Horch 853, die op een origineel chassis is nagebouwd als replica van "Manuela", de dienstauto van Auto Union-coureur Bernd Rosemeyer in de jaren dertig. De carrosserie van het origineel is van Erdmann & Rossi en de auto is nu te koop bij initiator Horch Classic in Stuttgart. Prijs op aanvraag...

stuttgart_3

Ongetwijfeld een heel stuk betaalbaarder is deze BMW 2002 touring, afkomstig uit Zwitserland en in werkelijk fantastische staat. Oudere Zandvoort-bezoekers kennen deze auto's nog wel als dienstvoertuigen van de OCA.

stuttgart_4

In Stuttgart kom je natuurlijk niet om Mercedes-Benz heen. Hier een fraaie SK op de stand van specialist Mirbach.

stuttgart_7

Deze 450 SLC werd als replica van de vroegere race-uitvoering door Mechatronic gebouwd op basis van een auto die het bedrijf twee jaar geleden van oud-coureur Clemens Schickentanz kocht.

stuttgart_17

In de categorie Youngtimers: deze Mercedes-Benz 500E, de versie met Porschemotor, naar Europa teruggehaald vanuit Japan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet