Racing Shows

Racing shows: Klassiekers op Antwerp Classic Salon

antwerpen_5
Bijzondere auto, die het nooit verder bracht dan het prototype-stadium: de door Abarth gebouwde 030 Pininfarina, de voorloper van de Lancia Montecarlo

Het prachtige zonnige weer zorgde ook bij ons alweer voor wat voorzichtige plannen om de youngtimer uit de garage te halen, maar voorlopig hielden we het toch nog maar even bij de reguliere zakendiesel op winterbanden. Niettemin: het voorjaar komt eraan, en dat betekent ook de start van het klassiekerseizoen. En als we al een reden nodig hadden om op deze zonnige vrijdagmiddag even naar Antwerpen te rijden, dan was die er wel in de vorm van de 34e editie Antwerp Classic Salon, die nog tot en met zondag aanstaande kan worden bezocht in het complex van Antwerp Expo. Een impressie van wat we in de Sinjorenstad zoal zagen.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


antwerpen_12

De Antwerp Classic Salon is met vier hallen niet heel groot, maar qua sfeer wel erg plezierig. De hal met verkoopstands van specialisten op het gebied van klassiekers bood een ruime keuze aan auto's, vooral van Britse en Italiaanse makelij.

antwerpen_1

Een van de typische Amerikaanse "muscle cars", de Dodge Cuda met de legendarische Hemi-motor.

antwerpen_2

Gulf-Mirage Cosworth ex-Ickx/Bell.

antwerpen_3

Blijft fraai: Lola T70 Mk3.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet