Racing Shows

Racing shows: Autosport mag weer in Genève

geneve_1
Morgen opent de 81e Autosalon van Genève zijn deuren

De "Salon International de l'Automobile" in Genève is verreweg de belangrijkste autotentoonstelling van het jaar. Nergens vind je zoveel merken, ontwerpers en tuners bij elkaar, nergens zijn er meer topmensen uit de automobielindustrie aanwezig en nergens zijn er meer prototypes en primeurs. Morgen, 3 maart, opent de 81e editie van de salon in het "Palexpo"-complex in de Zwitserse stad aan het Lac Léman zijn deuren voor bezoekers, die er tot en met zondag 13 maart terecht kunnen. AUTOSPORT.NL keek er alvast rond en constateerde dat autosport weer mag in Genève, ondanks het verbod op circuitraces, dat in Zwitserland al sinds 1955 van kracht is. In de afgelopen jaren wilden de fabrikanten vooral laten zien hoe "groen" ze zijn, nu wordt er - gelukkig - ook weer gekeken naar aspecten als sportiviteit en rijplezier, en mag daar ook weer hardop over gesproken worden.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


geneve_4

De belangrijkste autosportnoviteit in Genève was waarschijnlijk wel de Peugeot 908 Hybrid4, waarover elders op deze site al het nodige te lezen valt. Peugeot wil deze auto nog dit seizoen inzetten tijdens lange-afstandsraces om de Intercontinental Le Mans Cup.

geneve_5

geneve_8

Ferrari komt met de nieuwe FF, een "shooting break" met vierwielaandrijving.

geneve_10

Ander interessant Italiaans nieuws: de Alfa Romeo 4C, een compacte sportwagen die nu nog de status van concept car heeft, maar gelet op de vele enthousiaste reacties al op vrij korte termijn in productie zou kunnen gaan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet