Racing Shows

Racing shows: Genieten op de Spielwarenmesse

spielwarenmesse_18
Schitterend van CMC: Ferrari-transporter met raceauto's in 1:18

In de jaren zeventig en tachtig had de al lang overleden Rolf ten Kate een rubriek met de titel "Autogekken op zijwegen" in het magazine "Autovisie", waarin hij optrad als ambassadeur voor verzamelaars van modelauto's. Daarmee deed hij baanbrekend werk en maakte duidelijk dat het helemaal niet zo gek is voor volwassenen om iets met miniaturen te doen. Inmiddels is het verzamelen van auto's op schaal een breed geaccepteerde hobby, om niet te zeggen een ware bedrijfstak geworden. Vele fabrikanten maken de prachtigste weergaves-op-schaal van straat-, race- en rallyauto's, van uiterst zeldzame exemplaren tot heel reguliere productiemodellen. Op de jaarlijkse "Spielwarenmesse" in de Zuid-Duitse stad Neurenberg presenteren talloze fabrikanten hun aanbod en de noviteiten voor het komende jaar. De beurs is een vakbeurs en niet toegankelijk voor publiek, maar AUTOSPORT.NL mocht er naar binnen en keek natuurlijk vooral naar sportief getint modelautonieuws.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


spielwarenmesse3
Tal van exposanten laten ook een 1:1-auto zien als publiekstrekker. Zo ook Minichamps, waar een Porsche 956 Kurzheck te zien is, helaas om wettelijke redenen zonder de Rothmans-sponsoring erop. De auto dient tevens als aankondiging van de "Hans Joachim Stuck Collection", een reeks 1:43-modellen van de raceauto's waarmee de inmiddels 60-jarige Duitse coureur gedurende zijn lange loopbaan reed. De 956 maakt daarvan uiteraard deel uit. De modellen moeten in de loop van dit en volgend jaar successievelijk op de markt komen, allemaal in een gelimiteerde oplage.

spielwarenmesse_16
Hotwheels heeft sinds een aantal jaren de rechten op het maken van Ferrari-miniaturen. Hier de 599 GTO op ware grootte...

spielwarenmesse_17
...en het bijbehorende model in 1:43.

spielwarenmesse_15
Prachtig in 1:18: de Porsche-racetransporter met bijbehorend model.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet