Racing Shows

Racing Shows: Terugblik 19e Belgian Motor Show in LuikSmart Cup en Casque D'Or
De autosportwereld telt heel wat Cups, maar in Italië is er zelfs een Cup voor Smarts. Ze waren ooit ook eens te gast bij de voormalige ZTC. Een andere betaalbare vorm van autosport. Traditioneel worden op de Belgian Motor Show de Gouden Helmen uitgereikt aan coureurs en teams die zich het afgelopen seizeon in de autosport verdienstelijk hebben gemaakt. Belcar coureur Bert Longin en het team van GLPK mochten beiden een Gouden Helm in ontvangst nemen, terwijl Yves Lambert en Christian Lefort voor hun activiteiten in de LMES series werden gehonoreerd. Ook Belcar coureur Kelly Jamers kreeg een gouden helm uitgereikt.

 Smart Cup

Vreemde Cupauto, de Smart

Diversiteit aan autosport
Behalve het Race en Rallyesegment was er een grote diversiteit aan autosportklasses vertegenwoordigd. De Sektor Dragracing alsmede Bergklimwedstrijden stonden eveneens uitgebreid in de Belangstelling. Ook het tuning gedeelte had andermaal een enorme vlucht genomen. Vooral het z.g. "Street-race" segment, waarvan de bolides op Japanse leest geschoeid zijn stonden eveneens ruimschoots in de belangstelling.

 Dragster

Het Dragrace segment stond eveneens uitgebreid in de belangstelling.

Miss Grid Girl
Het jaarlijkse hoogtepunt van de Belgian Motor Show in Luik is de Miss Grid Girl verkiezing,waarbij een toeschouwer uit de zaal als publieksvertegenwoordiger bij de jury wordt betrokken. De drie gelukkige winnaressen poseerden bereidwillig voor de camera autosport.nl

 Miss Grid Girl

De eerste drie geklasseerde Grid Girls van de 19e Belgian Motor Show.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet