Racing Shows

Racing Shows: Terugblik 19e Belgian Motor Show in Luik Vertigo

De Vertigo komt tijdens de 24 Uursrace van Francorchamps in actie

Endurance Races
Naast de LMES Series op 14 mei a.s. blijft de 24 Uren van Francorchamps zonder WTCC support races gewoon op de kalender staan. Dit evenement vindt van 28 t/m 30 juli a.s. plaats. Eerder die maand vindt er op het weekend van 7-9 juli een 25 Uursrace voor de VW FunCup plaats en het seizoen wordt tijdens het weekend van 20-22 oktober afgesloten met een 24 Uurswedstrijd voor 2 CV's.De 2 CV wedstrijden met zeer speciale 2 CV Prototypes vormen heden ten dage een vast bestanddeel van de Waalse race-cultuur.

 2 CV Cup

Vast bestanddeel van de Waalse race-cultuur, 2CV wedstrijden. De Walen bouwen complete Prototypes, die het zonder problemen 24 Uur uit houden.

Legends steeds populairder
De Legends zijn een soort 1/5e Silhouette concept. De bolides hebben vaak de vorm van een historische Amerikaanse Chevrolet,Dodge of Ford en worden door een kleine Yahama motor aangedreven. Ook vanuit Nederland hebben diverse partijen inmiddels belangstelling voor dit concept getoond. Het is een vorm van Cupracen voor de man met de kleine "autosportportomonnee"

 Legends

In België hebben de Legends inmiddels al een behoorlijke populairiteit verworven. Corryfeeën als Val Hillebrand, Patrick Snijers en Jean Michel Martin kwamen reeds met deze bolides in actie

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet