BOSS GP

BOSS GP: Norbert Gruber bewijst dat je ook zonder ervaring heel hard kunt racen

_sgp8601

De meeste coureurs in de BOSS GP hebben jarenlange race-ervaring, voordat zij de stap naar de snelste klasse van de autosport maken. Je zou verwachten dat het een vereiste is om achter het stuur plaats te nemen van een auto met zoveel vermogen. Norbert Gruber sloeg echter een hele hoop stappen over en reed drie jaar geleden pas zijn eerste snelle ronde over een circuit. “Mijn goed vriend Ingo Gerstl had het racevirus goed te pakken en hij heeft mij nu ook aangestoken”, lacht de Oostenrijker.

_sgp8740

Moeilijke auto

Op TT Circuit Assen rijdt Gruber het vierde evenement dit seizoen, tweemaal kon hij er in verband met andere verplichtingen niet bij zijn. Zijn Dallara Nissan World Series-auto is een opvallende verschijning, met een fraai design. “In deze auto is Franck Montagny in 2004 kampioen geworden. Het is een moeilijke auto om in te rijden, hij heeft 450 Pk bij een gewicht van 540 kg.

Steeds beter
Inmiddels heeft Gruber zo’n 2.000 km in deze auto gereden en hoewel hij het nog steeds niet eenvoudig vindt gaat het wel steeds beter. “Om mezelf te kunnen verbeteren moet ik veel km’s maken, maar testen met deze auto’s is niet eenvoudig, dat kan niet overal. In Oostenrijk zijn er voor mij vrijwel geen mogelijkheden.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet