BOSS GP

BOSS GP: Klaas Zwart behaalt kampioenschap BOSS GP 2010 met zege

Klaas Zwart is de allereerste BOSS GP-kampioen. Uit handen van cup coördinator Christian Gaense ontving hij de BOSS GP Trophee. Zwart ging vanaf pole van start en moest minimaal 12 ronden rijden om de titel veilig te stellen, maar uiteraard wilde de schoonvader van Tom Coronel op gepaste wijze kampioen worden. Dat deed hij met overtuiging, want hij wist de race te winnen. Marijn van Kalmthout finishte de race op dezelfde plek als waarin hij in het kampioenschap eindigde. Abba Kogan werd derde in de open klasse.
In de Masters klasse is de titel terecht voor Karl-Heinz Becker. De voormalig testrijder bij Minardi heeft sinds hij bij het tweede evenement is ingestapt bijna op twee na alle races gewonnen en was absoluut de sterkste. Carlos Antunes Tavares werd tweede en Alain DeBlandre derde.

Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Peter van Egmond

dijon_race2_21460.JPG

Bij de start heeft Zwart vrij baan en hij kan weglopen van zijn directe achtervolgers. Marijn van Kalmthout weet dat zijn enige kans op de titel nog is om te winnen, terwijl Zwart dan niet meer dan 12 ronden mag rijden. De Hoofddorper moet echter vanaf P7 vertrekken en moet dus flink gas geven om Zwart überhaupt in het vizier te krijgen.

dijon_race2_21462.JPG

Hoewel hij bij de start gehinderd wordt door Antunes Tavares weet Van Kalmthout toch naar Zwart toe te rijden. Beide coureurs aan de kop van het veld rijden echter vrij constant en alleen wanneer er rijders op een ronde gezet worden fluctueren de rondetijden. Zwart houdt echter steeds voldoende marge om niet in gevaar gebracht te worden en weet in ronde 13 dat het kampioenschap veilig is.

Henk de Boer volgt op de derde plaats, maar hij krijgt in de laatste fase van de race een klapband en is uit de race.

dijon_race2_21463.JPG

Hetzelfde overkomt Marijn van Kalmthout in de allerlaatste ronde. Op het recht eind krijgt hij bij een snelheid van 300 km per uur een klapband, met een meterslange steekvlam onder de wagen tot gevolg. Hij weet de auto echter toch de eerste bocht door te krijgen en laat de auto in zijn eerste versnelling de ronde uitrijden. Zo komt hij toch nog als tweede over de finish, voor Karl-Heinz Becker die daarmee de Masters klasse wint.

dijon_race2_21465.JPG

Uitslag race 2 BOSS GP Dijon:
1. Klaas Zwart, 18 ronden (Kampioen open klasse)
2. Marijn van Kalmthout

dijon_race2_21466.JPG

3. Karl-Heinz Becker (Kampioen Masters klasse)
4. Abba Kogan
5. Carlos Antunes Tavares
6. Alain DeBlandre
7. Norbert Gruber
8. Jean-Claude Monbaron
9. Henk de Boer

Niet gestart: Ingo Gerstl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet