BOSS GP

BOSS GP: Scott Mansell op pole, titelstrijd Klaas Zwart en Marijn van Kalmthout naar kookpunt

480_scott_kw

Afstellen op nat of droog. Dat was de grote vraag tijdens de kwalificatie van het laatste en allesbepalende evenement in de BOSSGP van seizoen 2010 op het glooiende Circuit Dijon Prenois in de Franse Bourgogne. Grijze wolken, miezerige regen en af en toe een korte plensbui wezen op een regenafstelling. Maar uiteindelijk bleek de droogweer afstelling de beste keuze. Scott Mansell stuurde de van Abba Kogan geleende Tyrrell 023 F1 naar de pole, maar belangrijk voor het klassement is dat Klaas Zwart zich voor Marijn van Kalmthout wist te kwalificeren. Daarmee heeft Zwart een grote troef in handen, want zijn opdracht voor dit weekend is om minimaal twee maal direct achter Van Kalmthout te finishen. “Maar daar doe ik het niet voor”, lacht Klaas Zwart. “Ik wil gewoon winnen en zo kampioen worden, met minder ben ik niet tevreden.”

Tekst: Marco Antheunisse, foto’s: Peter van Egmond

480_fietsen
Op vrijdag hebben de BOSS GP-coureurs en andere betrokkenen een race op de fiets gehouden. De cijfers spreken voor zich, en de blik van cupcoördinator Christian Gaense op zaterdag ook.

480_mvk_kz_vooraf
Beide titelkandidaten ogen 's ochtends nog ontspannen, maar toen de kwalificatie naderde werden de blikken strakker. Het gaat ergens om!

Kort voor de kwalificatie volop twijfelende gezichten bij rijders en monteurs. Wat te doen? Het is de hele ochtend al vochtig, maar echte regenbuien blijven uit. Op de baan vertaald zich dat in een nat wegdek, maar wat gaat er gebeuren wanneer de BOSS GP-bolides hun ronden gaan rijden?


480_varken
Het varken
Net voor de kwalificatie van de Big Open Single Seaters rijdt de zogenaamde ASAVE-klasse een race van 30 minuten. Prachtige Porsches, onder andere in de beroemde roze uitvoering met de illustere naam ‘het varken’, racen over het prachtige circuit van Dijon. De BOSS GP-rijders kijken wat dit doet met de track. Wordt de baan droog gereden of niet?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet