BOSS GP

BOSS GP: Wie pakt de titel tijdens slotraces in Dijon?

bossgp_assen_r1_start

Wie wordt de allereerste kampioen van de BOSS GP? Kampioenschapsleider Klaas Zwart en Marijn van Kalmthout zullen het komend weekend uitmaken op het Franse circuit van Dijon. Of kan Henk de Boer tijdens de Trophées Historiques de Bourgogne nog voor een surprise zorgen?

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus en Peter van Egmond

bossgp_assen_r2_kz
Klaas Zwart.

Klaas Zwart en Marijn van Kalmthout zijn dit jaar de smaakmakers van de spectaculaire BOSS GP. Zwart won de eerste acht heats van het seizoen en leek regelrecht op het kampioenschap af te scheuren. Totdat de schoonvader van Tom Coronel op Zolder een dubbel nulresultaat boekte en de oppositie de kans bood terug in de titelstrijd te komen.

bossgp_assen_r2_p_mvk
Een winnende Marijn van Kalmthout.

Voordeel
Marijn van Kalmthout greep zijn kans en won beide manches op Zolder. Ook in de daaropvolgende twee wedstrijden, tijdens de Centennial races op Assen, wist de Hoofddorpse Ford-dealer in zijn voordeel te beslechten.

Champagne
Gevolg is dat Klaas Zwart nu erg op zijn tellen moet passen in Dijon. Hij heeft nu nog maar vijf punten voorsprong op Van Kalmthout, die zijn onverwachte kans schoon ziet om alsnog met de grootste champagnefles te kunnen spuiten.

40_henk_de_boer_2631
Henk de Boer.

Niet kansloos
Achter Zwart (194 punten) en Van Kalmthout (189) is echter Henk de Boer allesbehalve kansloos. Hoewel De Boer zonder zege is dit jaar, is hij wel altijd superconstant, hetgeen beloond wordt in de BOSS GP. Met 178 punten is hij nog binnen ‘striking distance’. Er zijn in Dijon per coureur namelijk nog maximaal 2 x 20 = 40 punten te verdienen. Mochten Zwart en Van Kalmthout elkaar dwars zitten, is de slimme De Boer niet ver weg om toe te slaan.

Erg spannend
De grootste kanshebbers zijn echter uiteraard Zwart en Van Kalmthout, die beiden in een Benetton B197 F1 racen. Laatstgenoemde coureur heeft echter niet alles in eigen hand. Mocht hij in Dijon tweemaal zegevieren, dan heeft Zwart aan twee runner-up klasseringen genoeg om de titelstrijd met slechts één punt verschil te winnen. De eindstand zou dan komen op 230 om 229 punten.

Hopen op hulp
Van Kalmthout hoopt dus dat andere deelnemers als Ingo Gerstl of De Boer hem een handje zullen helpen om Zwart op de ranglijst te passeren. Ook Abba Kogan (GBR) en Patrick D’Aubreby (Fra) staan op de entrylist voor deelname.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet