BOSS GP

BOSS GP: ‘Schumi van Leipzig’ voelt zich thuis in de BOSSGP

buttner_close

De 42 jarige Henry Büttner is er al lang aan gewend om met een slordige 300 km per uur over circuits te racen. Sinds midden jaren 80 komt hij uit in formulewagens en op zijn palmares staan o.a. een Duits kampioenschap en een Europees vice-kampioenschap. Na eerdere deelname aan de EuroBoss is hij dit jaar ingestapt bij de BOSS GP en dat voelt voor hem als thuiskomen. “Hier klopt alles, de klasse wordt strak georganiseerd en de rijders vormen samen een hechte groep. Dat is precies waar ik naar op zoek was.”

Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Peter van Egmond

buttner_assen_r1_c

Schumi
Hoe hij precies aan zijn koosnaam ‘Schumi van Leipzig’ is gekomen weet de sympathieke voormalig Oost-Duitser eigenlijk niet en liever gebruikt hij die naam ook niet. “Ik geloof dat een krant die naam eens heeft gebruikt en ja, dan heb je die bijnaam opeens.”

Büttner heeft Michael Schumacher ooit ontmoet, al was dat ver voor zijn glorieuze Formule 1-tijd, in 1990 om precies te zijn. “Ik ontmoette Michael op de Hockenheimring. Hij stapte uit zijn Formule 3-wagen en ik kwam aanrijden met mijn DDR-wagen. Ik droeg toen een sobere Ossi-Blaumann overall en was op zoek naar een West overall. Toen zijn we in gesprek geraakt. Hij had nog zo’n West overall liggen en wilde hem wel aan mij verkopen. Ik ben toen naar zijn huis in Kerpen gegaan. Maar 800 Duitse Mark was me teveel, dus is de koop niet doorgegaan. Als ik daar nu op terugkijk natuurlijk hartstikke stom, want nu zou die overall zeker het viervoudige waard zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet