BOSS GP

BOSS GP: Marijn van Kalmthout gooit strijd om kampioenschap open met dubbelzege op TT Circuit Assen

bossgp_assen_kz

Toen Klaas Zwart de eerste acht races op rij wist te winnen en alle andere coureurs veel punten verspeelden, leek het kampioenschap een eenvoudige prooi te worden voor de bestuurder van de zilveren Ascari Benetton B197 F1.

bossgp_assen_r2_p_mvk

Door na op Zolder nu ook beide races op TT Circuit Assen te winnen, maakt Marijn van Kalmthout echter ook kans op de begeerde titel van de allereerste BOSS GP. Zijn achterstand op de klassementsleider bedraagt vijf punten en met nog maximaal 40 punten te scoren zal de kampioen pas tijdens het laatste evenement op het Franse Dijon bekend worden.


Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Peter van Egmond

De BOSS GP-coureurs kwamen voor de zesde ontmoeting van dit seizoen naar het TT Circuit Assen. Voor het leeuwendeel van de deelnemers een volstrekt nieuwe piste, die echter al tijdens de vrije training door de meesten positief werd ontvangen.

bossgp_assen_r1_gerstl

“Het is een mooie baan”, oordeelde Ingo Gerstl. “Ik kan wel merken dat dit een motorcircuit is, maar met onze auto’s kunnen wij hier ook heel goed uit de voeten.”

Klassiekers
Tijdens de Centennial Classic kwamen honderden voormalig motorcoureurs in actie die op het befaamde TT Circuit geschiedenis schreven.

bossgp_assen_hartog
Wil Hartog, de witte reus in zijn beroemde witte overall met startnummer 30


Onder hen ook Wil Hartog, beter bekend als de ‘Witte Reus’ en een fenomeen voor de Nederlandse motorsportfans. Die waren dan ook massaal naar de Drentse racebaan gekomen om zich te vergapen aan de motoren.
Wie dacht dat het publiek alleen voor de klassieke motoren naar Assen was gekomen vergiste zich. Want ook tijdens de afsluitende race van de BOSS GP bleef het publiek, ondanks de felle regen, in grote getale op de tribune zitten om de brute auto’s te horen en te zien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet