BOSS GP

BOSS GP: Marijn van Kalmthout doorbreekt hegemonie Klaas Zwart in Zolder (lang)

18jul10-0815

Na acht opeenvolgende zeges is er een eind gekomen aan de alleenheerschappij van Klaas Zwart in de BOSS GP. Op het Belgische circuit van Zolder denderde Marijn van Kalmthout naar een dubbele zege. "Wat een fantastisch resultaat’’, aldus de blije Hoofddorpse Ford-dealer. Karl-Heinz Becker is momenteel een klasse apart in de Masters-divisie.
 
18jul10-0748

De Duitser snelde op het Vlaamse asfalt naar zijn vijfde en zesde seizoenswinst.

Tekst:Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus en Roel Louwers


Tijdens de kwalificatie op zaterdag 17 juli leek Klaas Zwart zijn favorietenrol meer dan waar te maken. Met een snelste ronde van 1:18,401 troefde de klassementsleider zijn rivaal Van Kalmthout met twee tienden van een seconde af.

18jul10-1014

"Ik baalde enorm en had op dat moment al het beste van mijn banden gevergd’’, zei Van Kalmthout. "Iets in mij voelde dat ik door moest gaan en zei tegen mijn team: ‘Jongens, gooi mijn auto vol benzine en ik ga terug de baan op!’ Eigenlijk is het onmogelijk om met gebruikte banden nog je tijd te verbeteren, maar ik ging voor alles of niks. Deze keuze betaalde zich uitstekend uit, want ik kwam tot een 1.17,985. Dat is enorm, want de BOSS auto’s hadden hier nog nooit onder de 1.18 gereden!’’ Pikant detail: de ex-Alesi Benetton van Van Kalmthout was daarmee zelfs sneller dan de Superleague Formula-bolides die op Zolder de hoofdattractie vormden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet